Hirdetés
Európa

Euroligát közelítő párharcok az Európa Kupa rájátszás 2. fordulójában:

:

Fotó: LDLC Asvel Feminin

Hirdetés

A héten megkezdődik a női kosárlabda Európa Kupa rájátszásának második fordulója.

A tervek szerint hat összecsapást rendeznek meg. A program kedden az Olympiacos és a PEAC együttesével idén négyszer is megmérkőző Nesibe Aydın csatájával indult. Ezen a török gárda Kamile Nacickaite 27, Alaina Coates 20, Gulsah Duman 15 és Jessica Thomas 13 pontjával 83-79-es sikert aratott Görögországban. Az Olympiacos az új igazolása Michelle Plouffe eredményes játéka és 14 pontja ellenére nem tudott hazai pályán még egy minimális előnyt sem kialakítani.

Szerdán rendezték volna a Zabiny Brno – Bourges mérkőzést, de azt elhalasztották. Csütörtökről pedig a Carolo Basket és a CBK Mersin csatája került el. Ennek ellenére csütörtökön kifejezetten extra napja lehet az Európa Kupának. Pályára lép a címvédő Valencia, akik a Teaira McCowan nevével fémjelzett Orman Genclik csapatával mérkőznek. A spanyolok december 28. óta nem játszottak tétmérkőzést, kifejezetten érdekes lesz, hogy milyen formát mutatnak. A szezon elején botladozó, de összeállni látszó Lyon a Nika Syktyvkarral csatázik. Az oroszokat is láttuk Magyarországon. Raisa Musina és minőségi légiósok teszik őket versenyképessé. A francia csapatból Marine Johannes vagy éppen Aleksandra Crvendakic pedig hazánkban is népszerűek.

Franciaországból a Carolo Basket és a Bourges a héten nem játszik, de ott lesz a Villeneuve d’Ascq. Nekik a a lengyel Lublin ellen kötelező a továbbjutás. A Polkowice és az Orenburg éveken át futott versenyt az Euroligában. A lengyelek a téli szünetben az egykori orenburgi közönségkedvenc Erica Wheeler megszerzésével nagyot dobtak. Persze mindig óriási kérdés, hogy egy fecske csinál-e nyarat. Általában nem… Az alapszakaszban komoly erődemonstrációt tartó Prometey eközben a belgák topcsapata a Castors Braine ellen folytathatja menetelését.

Január 11., kedd

Olympiacos S.F.P.  – Nesibe Aydın 79-83 (17-18, 17-25, 18-22, 27-18)

Január 13., csütörtök

14:00 Orman Genclik – Valencia BC
17:00 Nika Syktyvkar – LDLC ASVEL Feminin
18:00 AZS UMCS Lublin – Villeneuve d’Ascq
19:00 BC Polkowice – BC Nagyezsda Orenburg
19:30 Castors Braine – BC Prometey

Hirdetés