Hirdetés
Archivum

Európa-bajnok a magyar 3×3-as válogatott!:

:

Hirdetés

Európa-bajnok a magyar 3×3-as válogatott! A magyar válogatott 21-14-re legyõzte Romániát a 3×3-as kontinenstorna döntõjében. A fordulatos találkozón az utolsó három és fél percbe érkezve még 12-11-re Románia vezetett. Ezt követõen azonban egyértelmûen jobban bírta a hajrát a magyar csapat. Ültek a távoli dobások és fél perccel a 10 perces játékidõ vége elõtt már azért támadtunk, hogy idõ elõtt lezárjuk a finálét. Ekkor Medgyessy Dóra távoli dobása célt ért és ezzel kialakult a 21-14-es végeredmény.

Gratulálunk!

Részletes beszámoló:

A döntõben az a román válogatott volt az ellenfél, melyet az egész mezõnybõl talán a legjobban ismerhetünk. Az andorrai selejtezõben kétszer találkoztunk velük, illetve már itt a bukaresti kontinenstornán a csoportkörben is összecsapott a két válogatott. Pénteken este sikerült legyõzni a házigazdát, akiket ezúttal telt háznyi közönség buzdított.

Nem telt el 10 másodperc, amikor Szabó Petra révén megszerezte a vezetést a magyar válogatott. Ruják Nóra büntetõbõl növelte tovább az elõnyt, ezt követõen pedig Medgyessy Dóra is betalált, így 3-0-ra vezettünk. A folytatásban Románia kiegyenlített, de Ruják büntetõjével így is 4-3-as elõnyünknél érkezett el az elsõ játékmegszakítás.

A folytatásban teljesen kiegyenlítõdött a játék képe. Theodoreán Alexandra duplájával még 6-5-nél a mieink jártak elõrébb. A hazaiak két legjobbja Marginean és Ursu azonban szinte extázisban játszva megfordította a meccset. 8-6 után a legjobbkor törte meg a magyar kosárcsendet Medgyessy Dóra, de a hazaiak ezt követõen 9-7-re és 10-8-ra is elléptek.

Ruják Nóra két találatával sikerült 10-10-nél újra utolérni Romániát. Bár a hazaiak még kétszer is visszavették a vezetést, de lélektanilag fordulat állt be a meccsbe. 11-10 után Medgyessy Dóra egyenlített, majd 12-11 után Ruják Nóra rendkívül távoli dobása ért célt, amivel 13-12-re fordítottunk. 6-5 után ekkor vezetett elõször a magyar csapat.

Az utolsó 3 perchez érkezve Szabó Petra módosította 14-12-re az állást. Ezt követõen jött Medgyessy két szép betörése és Szabó büntetõje, amivel 17-12-re léptünk el. Kevesebb, mint két perc volt hátra és 5 pontos elõnnyel gazdálkodhatott a magyar csapat. Ez óriási esélyt jelentett, de az igazi csattanó csak ezután következett. Theodoreán és Ruják 19-14-re módosította az állást, így az utolsó percben már azért támadhattunk, hogy a 10 perces játékidõ vége elõtt meglegyen a 21 pont. Ezt végül Medgyessy Dóra duplájával sikerült elérni.

A magyar válogatott Európa-bajnok lett!

Eredmény
Magyarország – Románia 21-14

A gyõztes találat:

Az ünneplés képei:

Hirdetés