Hirdetés
3x3

Európa-bajnoki résztvevő U17-es 3×3-as válogatottunk

Magyarország - Ausztria 21-12

FIBA 3x3 U17 Europe Cup Qualifier
Szolnok, Magyarország

A magyar válogatott pontszerzői: Küllős Kíra 6, Herzog Bora 5, Kádas Boglárka 5, Varga Napsugár 5.

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

A szolnoki U17-es 3×3-as Eb-selejtező sorsdöntő keresztjáték mérkőzésén a magyar válogatott extázisban játszva 21-12-re legyőzte Ausztriát és ezzel kijutott a szeptember elején Athénban megrendezésre kerülő kontinenstornára.

Telt házas közönség fogadta a csapatokat Szolnokon. Az osztrákok kerültek előnybe a találkozó elején, de Kádas Boglárka 1+1-es helyzetével fordítottunk. A folytatásban betalált Herzog Bora, így végül 3-3-ról érkezett el az első megszakítás. Visszatérve a pályára, két duplát is értékesítettek az osztrákok. Ez azonban nem zökkentette ki a mieinket. Küllős Kíra két pontja érkezett válaszul. Herzog Bora két találata pedig 7-7-nél egyenlítést hozott. Kádas Boglárka is kétszer villant. Ezen megmozdulásaival 9-7-re alakította az eredményt. Ez egy 5-0-s futás volt. Innen érkezett el a második pihenő.

Visszatérve a pályára, Varga Napsugár 1+2-es helyzetet értékesített, majd Küllős Kíra büntetőjével és Varga Napsugár találatával már 14-8-ra nőtt az előny. Küllős Kíra duplával 16-8-ra alakította az eredményt. Teljes extázisban játszott a magyar csapat. Nem ismertek elveszett labdát a magyar lányok. Támadásban is extrát hoztak a mieink. Varga Napsugár 17-8-ra, majd Herzog Bora 18-9-ra alakította a mérkőzés állását.

Közelítve a végjátékhoz a 21 pont elérése is reálisnak tűnt a rendkívül lelkes közönség előtt. Küllős Kíra duplájával már 20-10 állt az eredményjelzőn. Ugyan betaláltak távolról az osztrákok, de végül 59 másodperccel a vége előtt Herzog Bora megszerezte a 21. pontunkat. Egymás nyakába borulva ünnepeltek a játékosok és a stáb tagjai. Hatalmas küzdelemben, tudása legjavát nyújtva a magyar U17-es válogatott kvalifikált a 2022-es Európa-bajnokságra.

A magyar csapat és a stáb tagjai: Herzog Bora, Kádas Boglárka, Küllős Kíra, Varga Napsugár, Károlyi Andrea szövetségi kapitány, Földi Alexandra edző.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés