Hirdetés
Archivum

Európa Játékok – Száz nap a rajtig:

:

Hirdetés

Alig 100 nap múlva rendezik a II. Európa Játékokat, a 15 sportágat felvonultató multisport-eseményre június 21. és június 30. között kerül sor Minszkben.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapja azt írja, hogy az eurolympic.org információi szerint a béke lángjának meggyújtására és a lángfutás kezdetére május 3-án Rómában, az Európai Olimpiai Bizottság otthonában kerül sor. A fáklyát felviszik Nyugat-Európa legmagasabb pontjára, a Mont Blanc-ra, majd Ausztrián, Szlovákián, Magyarországon és Lengyelországon keresztül jut el a fehérorosz fõvárosba.
Ahogy az elõkészületek az utolsó fázisba érnek, a szervezõk megrendezik a nemzeti olimpiai bizottságok nyílt napját. A március 27-28-i rendezvényen olyan témákról esik szó, mint a szállások, utazások, doppingvizsgálatok vagy az éremátadó ceremóniák – írja az olimpia.hu.

A helyszínek már készen állnak, az utolsó simításokat végzik a szervezõk a létesítményeken. A minszki Európa Játékok szervezõbizottságához (MEGOC) több mint 24 ezren jelentkeztek önkéntesnek, a jelentkezési határidõ április vége, ekkor választja ki a MEGOC azt a 8000 érdeklõdõt, akik a 25 helyszín valamelyikén dolgozhatnak.

George Katyulin, a szervezõbizottság elnöke a 100 napos mérföldkõhöz érve az alábbiakat nyilatkozta a minsk2019.by oldalnak:

“100 napra vagyunk a második Európa Játékok megnyitójától, az év egyik legnagyobb sportversenyétõl. Ez az egész országot érintõ mérföldkõ. Ez lesz az elsõ ilyen színvonalas sportesemény az ország modern történetében.”

Kiemelte, hogy a tíznapos viadalon 199 számban osztanak majd érmeket, s 50 nemzet 4000 sportolója indul. Összesen több mint 1000 újságíró és 200 tv-kamera fogja közvetíteni az eseményeket szerte a világon.

A II. Európa Játékok programjában a 3×3-as kosárlabda is szerepel. Ennek eseményoldala IDE KATTINTVA érhetõ el.

Hirdetés