Hirdetés
Archivum

Európa Játékok után Nemzetek Ligája elõtt az U23-as 3×3-as válogatott:

:

Hirdetés

Múlt héten érkezett haza Minszkbõl az Európa Játékokról a 3×3-as válogatottunk. A csapat U23-as tagjai számára július végétõl folytatódik újra a munka. Süle Krisztina szövetségi kapitányt kérdeztük a következõ hetek programjáról.

A Minszkbõl való hazaérkezés után szinte azonnal folytatódott a játékosok számára a válogatott nyár, hiszen vannak a keretben az Universiadén és az U20-as nemzeti csapatban érintettek. Az U23-as 3×3-as válogatott következõ összetartása július 22-én, hétfõn veszi kezdetét. Süle Krisztina elmondta lapunknak, hogy akkor azzal a négy játékossal folytatja a munkát, akik a Nemzetek Ligájának elsõ két fordulójában szerepelnek majd. Július utolsó hétvégéjén Ukrajnában Lviv városában rajtol a sorozat a mieink számára, majd egy héttel késõbb már Szolnokon találkozik a mezõny.

A magyar válogatott július 22-én Bach Boglárka, Benke Sára, Doktor Anna, Kováts Gabriella összeállításban folytatja a munkát. A keret másik fele ekkor még az U20-as 5-5 válogatottal dolgozik majd. Süle Krisztina hangsúlyozta lapunknak, hogy mind a négy játékos szerepel az Universiadén. A Nápolyból való hazaérkezésük után egy hét pihenõt kapnak. A Nemzetek Ligájának ukrajnai fordulóját megelõzõen így lesz még pár nap felfrissíteni a májusban gyakoroltak, illetve az új érkezõ Doktor Anna beépítése is megtörténik a tervek szerint. Süle Krisztina azt is elárulta lapunknak, hogy az U18-as válogatottal igyekszik leegyeztetni felkészülési meccseket arra a hétre.

Érdemes visszakanyarodni az Európa Játékokra, ahol a Benke Sára, Böröndy Vivien, Jáhni Zsófia összeállítású csapat három fõvel is két hosszabbításos meccset vívott ki a csoportban.

„Nagyon nehéz hárman, amikor jön a második, majd a harmadik meccs sorozatban és minden ott van a lábakban. Az elsõ mérkõzést ráadásul 30 percig játszottuk. Egy átlagos meccs 15-17 perc 3×3-ban. A 30 perc rengeteg, amit fejben, tüdõvel, lábbal bírni kõkemény feladat volt. Ráadásul eléggé birkózós játék alakult ki. Én még mindig azt mondom, ha azt megnyerjük a csehek ellen, akkor tovább tudtunk volna menni. Az nagyon megtörte a lányokat, hogy nem sikerült. Utána próbáltak felpörögni, de már nagyon érzõdött, hogy csak hárman vagyunk.” – tekintett vissza a minszki szereplésre Süle Krisztina.

Fotó: MOB

Fotó: MOB

Az Európa Játékok 3×3-as nõi tornája Franciaország aranyérmét hozta. A sportágban nagyon pozitív visszajelzést kapott a torna. Kiváló iramú találkozókat követhettünk és a körítés tekintetében is kitettek magukért a szervezõk. Zsúfolt lelátók elõtt profin lebonyolított torna zajlott.

„Valóban teljesen telt ház volt az utolsó napon. Extra szervezéssel találkoztunk. Még egy Európa-bajnokságon, Világbajnokságon is vannak bökkenõk. Itt minden rendben volt. A játékospihenõben is mindennel elláttak minket, különbözõ müzlik, szendvicsek, kávék, üdítõk, kakaó rendelkezésre állt. Amit csak kívántak a sportolók, mindent biztosítottak.” – számolt be a körülményekrõl Süle Krisztina.
 

Fotó: MOB

Fotó: MOB

Hirdetés