Hirdetés
Archivum

Európa Kupa: A 30 pontos Snow vezérletével a Kurszké a trófea:

:

Hirdetés

Michelle Snow sokáig emlékezetes egyéni teljesítményének köszönhetõen a Dinamo Kurszk 75-52-re verte az Európa Kupa döntõjének második mérkõzésén a Kayseri KASKI alakulatát. Az oroszok már a második negyedben ledolgozták 14 pontos hátrányukat és bár LaToya Sanders vezérletével a török együttes többször is felzárkózott, de reális esélyeik a trófea elhódítására nem voltak.

ÉLÕ KÖZVETÍTÉS

Az elsõ mérkõzést 69-55-re nyerte a Kayseri KASKI, így bizakodva utazhattak a kurszki visszavágóra. A Dinamo Kurszk kicsi csarnoka teljesen megtelt. A múlt heti 7200-as nézõcsúcs ugyan nem forgott veszélyben, de a hangulatra nem lehetett panasz. Volt is okuk örülni az orosz szurkolóknak: 9-7-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a negyed utolsó percéhez közeledve 24-11-re ellépett a Kurszk. Az elsõ szakasz Sanders duplájával zárult, így 10 perc 24-13 állt az eredményjelzõn.

Az elsõ negyedben még nem sikerült a 14 pontot ledolgoznia a Kurszknak, de a második szakaszban 29-15-nél már ez is megtörtént. A különbség a két gárda 33-15-nél a 8 egységet is elérte. Ekkor azonban Sanders villant meg a török együttesnél és így a szünetre 38-25-re mentették a találkozót. 20 perc alatt csapata 25 pontjából 15-öt szerzett Sanders, míg az oroszoknál a 38 pontból Michelle Snow egymaga 19 egységig jutott.

A harmadik negyed elején 44-27-re léptek el a hazaiak. Ezt követõen hosszú percekig nem találtak be a csapatok, majd a kurszki Petrakova volt eredményes. Tovább nõtt a differencia és 49-31-nél már eldõlni látszott a trófea sorsa. A Kayseri együttesénél csak Sanders játékában volt pont, de egy klasszis is elég volt ahhoz, hogy 53-39-nél összesítésben kiegyenlítsék a csatát.

A negyedik szakasz végül 56-39-rõl indult. A játékrész elején Snow egy 2+1-es szituáció után 59-41-es elõnyhöz jutatta csapatát. Sokáig ismét nem találtak a gyûrûbe a csapatok, majd az utolsó 5 percbe érkezve egy igen furcsa szituáció után nõtt tovább a hazaiak elõnye. Abromaite szabálytalankodott dobás közben Snow ellen. A büntetõk elõtt idõt kértek a törökök, az idõkérés alatt azonban reklamálás miatt technikait kapott a Kayseri kispadja. Így összesen 4 büntetõvel jöhettek a hazaiak. Ebbõl Snow hármat értékesített és 62-41 után már nem volt visszaút a vendégeknek.

Összesítésben ugyan csak 7 pont volt a Kayseri hátránya az utolsó 5 percbe érkezve, de a végül 27 pontig jutó Sanders elfáradt és a Kurszk palánk alatti fölénye is egyre jobban kijött. A hazaiak 51-33-ra nyerték a lepattanókért folytatott csatát. Az utolsó percekben a törökök faultokkal igyekeztek lassítani az órát, de a végzetüket nem kerülhették el. A Kurszk 75-52-re nyert.

A Kayseri az elsõ mérkõzésen nagy esélyt kapott azzal, hogy hihetetlen közönsége elõtt 7200 nézõ buzdítása közepette egy fáradt Kurszkot 14 ponttal le tudtak gyõzni. A visszavágón azonban a rutin és egy világklasszis egyéni teljesítmény döntött. Összességében a stabilabb csapat nyerte a második számú európai kupasorozatot.

Eredmény
Dinamo Kurszk – Kayseri Kaskispor 75-52 (24-13, 14-12, 18-14, 19-13)

Statisztika


 

Hirdetés