Hirdetés
Archivum

Európa Kupa döntõ: A Kurszk 14 pontos hátrányból is fordítana:

:

Hirdetés

Csütörtökön délután 16 órától rendezik a nõi kosárlabda Európa Kupa döntõjének második mérkõzését. Egy biztos, csütörtökön az egyik csapat magasba emelheti a trófeát. A Kayseri KASKI 14 pontos elõnnyel várja a visszavágót Oroszországban, de a Kurszk fordítást ígér.

Esélyesként utazott a Kurszk Törökországba, ehhez képest a Kayseri KASKI otthonában 7200 nézõ elõtt úgy szenvedtek 14 pontos vereséget, hogy másfél perccel a lefújás elõtt már a 18 egységet is elérte a differencia. Az oroszok Temeka Johnsonnak köszönhetik, hogy versenyben maradtak, miután az amerikai játékos a negyedik negyedben 8 pontot szerzett.
 

Az orosz csapattól megszólalók, Alfredas Vainauskas vezetõedzõ és a csapat húzóembere Anna Petrakova más-más okokat láttak. A szakvezetõ szerint elsõsorban a fáradság okozta a játékosai összeomlását, míg Petrakova úgy érezte, hogy a pokoli hangulat meglepte a csapatot. „Fantasztikus volt látni, hogy mennyien mentek ki arra a mérkõzésre. A szurkolók nagyon odatették magukat és ez hatalmas segítséget jelentett a hazai csapatnak. Nem hiszem, hogy sok európai kosárlabdázó az EK mezõnyébõl hozzá lenne szokva ilyen tömeghez és hangulathoz.” – fogalmazott az orosz játékos.

Valahol a két megközelítés között lehet az igazság. Nem szabad elfelejteni, hogy egy 12 napos idegenbeli túra zárásaként érkezett Törökországba a Kurszk. Úgy, hogy elõtte héten játszottak egy Orosz Kupa négyes döntõt és egy bajnokit a Szpartak Moszkva otthonában. Erre jött rá az EK nézõcsúcsát megdöntõ 7200 fanatikus török és ez a kettõ együtt már földbe döngölte az Európa Kupában addig veretlen gárdát.

A FIBA Europe honlapján éppen arról kérdezték Anna Petrakovát, hogy mivel fordíthatják meg a párharcot. „A legfontosabb, hogy csapatként újra összeálljunk. Jobban kell koncentrálnunk védekezésben és több védõ lepattanóra van szükségünk. Ez alapja lehet annak, hogy gyors támadásokat vezethessünk. Az elsõ találkozón a Kayseri remekül játszott. Hatalmasat küzdöttek, miközben mi nem tudtuk megvalósítani az elképzeléseinket. Könnyû dobásokat hibáztunk és rengeteg labdát adtunk el.” – összegzett Petrakova.

Arra, hogy a Kurszk tud-e fordítani vagy a Kayseri KASKI megõrzi 14 pontos elõnyét, csütörtök délután választ kapunk. A találkozóról élõ, szöveges közvetítésben számolunk be.
 

Hirdetés