Hirdetés
Hirdetés
Magyarország

Európa Kupa szezonnyitó előtt a DVTK – Földi Attilát kérdeztük:

:

Hirdetés

Szerdán 18 óra 30 perctől a Ludovika-FCSM Csata otthonában megkezdi a szereplését az Európa Kupában a DVTK. Földi Attila, vezetőedzőt kérdeztük a szezon eddigi alakulásáról és a várakozásairól.

Október 13., szerda
18:30 Ludovika-FCSM Csata – DVTK
Budapest, Ludovika Aréna

Most kezdődik számotokra az Európa Kupa, de a bajnoki sorsolásotok nehézségét jól mutatja, hogy már három EK résztvevővel is megmérkőztetek.

Erőfelmérőkből volt bőven nekünk az elmúlt időszakban és ez folytatódik. Megyünk továbbra is idegenbe, legközelebb a Csatához utazunk. Talán még motiváltabbak tudunk lenni az első mérkőzésből kiindulva, amikor fájó vereséget szenvedtünk. Ez ott maradt a fejekben és bízom benne, hogy tudunk javítani.

Amikor a szezon elején beszélgettünk, felhívtad a figyelmemet arra, hogy fontos lesz miként jöttök ki az első hetek idegenbeli túráiból. Hogy értékeled, milyen az összkép?

Nehéz erről mit mondani, mert nincs vége ennek a sorozatnak. Az értékeléssel kivárnám a végét. Biztos, hogy keserű szájízünk lesz belőle, de a tragédiától messze vagyunk. Egyrészt a bajnokság eleje van még, másrészt sehol nem szerepeltünk le. Erről nincsen szó. Nyilván, amikor az ember elveszít előnyből két hosszabbításos mérkőzést – mindkét alkalommal vezettünk a rendes játékidő végén – az mindig fájó és ott lesz a fejekben az, hogy lehetett volna jobb eredmény.

Összességében a csapat egysége rendben van. A lányok motiváltak. Nem estünk egyik vereség után sem kétségbe. Mindkét alkalommal szépen álltunk fel. Még két mérkőzés vár ránk mielőtt végre hazai pályán is megmutathatjuk magunkat. Bízom benne, hogy ezen a két meccsen még tudunk javítani az idegenbeli túrás összképen.

Ahhoz képest, amit vártál a rajt előtt, mit kaptál vissza a mérkőzéseken?

Kevés meglepetés volt. Tudtuk, hogy az első mérkőzés az kimondottan nehéz lesz. Természetesen semmit nem akarok erre fogni, mert ezzel számoltunk előzetesen, de ott egy másik fontos esemény is történt az életünkben, ami hatással volt a koncentrációra. A Győr ellen extrát sikerült teljesíteni. A Pécs ellen az első félidőben éreztem a frissesség hiányát. Szombat Győr, kedd Pécs, nem egyszerű dolog. Főleg jó ellenfelekkel játszva. Azon a meccsen sokkal jobban mondhatom, mint a Csata ellen, hogy a szerencse sem állt mellettünk. Nikola Dudasova triplája nem kidolgozott helyzetből született, ha még tíz alkalommal rádobja, egyszer sem ment volna be. Mi is számoltunk azzal, hogy faulttal megállítjuk, de annyira korán vállalta el, hogy még visszatámadni is volt időnk. Nem csak volt időnk, de ajtó-ablak helyzetet alakítottunk, amit ha bedobunk, akkor vége a mérkőzésnek és mi győzünk. Hiányzott akkor egy kis szerencse. A Cegléd meccs volt a sorban az utolsó. Vereségből nehéz pozitívan kijönni, de minket talán megerősített a pécsi mérkőzés és ott megmutattuk ezt.

Hol helyezkedik el az idei DVTK életében az Európa Kupa?

Fontos számunkra az Európa Kupa. Nem ajándék-sorozatnak fogjuk fel, ahol edzőmérkőzéseket játszunk. Kivétel nélkül ugyanúgy készülünk és az összes ellenfelünk ellen győzni szeretnénk. Azzal viszont nem hazudtolom meg saját magamat, ha azt mondom, hogy nekünk a prioritás a bajnokság. Ez nem azt jelenti, hogy az Európa Kupában félvállról vennénk egyetlen meccset is. A felkészülésünk, az ambícióink is ugyanolyanok. Reális célkitűzés lehet a továbbjutás a csoportból. Ezt ki is tűztük magunk elé és szeretnénk tovább lépni.

A két külföldi riválistól mit vársz?

Megmondom őszintén, hogy soha nem szoktam túlzottan előre tervezni. Mindig a következő meccsekre gondolok. Az Ormansport tavaly megismertük. Ebben a pillanatban a légiós-soruk nem tűnik olyan erősnek. Egy fokkal talán gyengébbek, de ahogy szoktuk mondani, a kevesebb néha több. Tavaly az állományuk, a neveik jók voltak, de amikor velük játszottunk, a csapategység nagyon nem stimmelt. Nem írnám le őket, de bízom benne, hogy fogható ellenfél. Az oroszokról tudjuk, hogy Raisa Musina vezérletével játszanak, köré épül a játékuk nagy része. Ennek ellenére ellenük is lehet keresni valónk és győzelemre fogunk törekedni.

A hazai korlátozások nélkül lehet nagyobb a mozgástered a mérkőzéseken?

Mérkőzés közben megkönnyíti egy edző munkáját, hogy nem kell azon gondolkozni, hogy miként kell forgatni a csapatot. Én nyíltam vállalom, hogy támogatom az U20-as szabályt és nem zavar, ha abban a felállásban kell pályán lenni. Segítette az évek folyamán a fiatalok fejlődését. Biztos vagyok benne, hogy bár nincs ez a szabály, de mi fogjuk használni az U20-as játékosokat és aktív szereplők lesznek.

Visszaáll a klasszikus lebonyolítás a hat csoportmeccsel és az utazásokkal. Mit vársz ettől, neked is első ilyen tapasztalatod lesz?

Így van. Örülünk, hogy a Csata jött ki győztesen a selejtezőből. Egyrészt még egy magyar csapat szerepelhet a főtáblán és így az első körben csak két nagyobb utazásunk lesz. Tavaly voltunk Ankarában, az kibírható. Az orosz túra nagyon nehéz. Az a hét szerintem még a nálam tapasztaltabbaknak sem lesz kellemes. Megpróbálunk alkalmazkodni és kihozni belőle a legtöbbet.

Hirdetés