Hirdetés
Archivum

Európa Kupa fõpróba a MEL-ben:

:

Hirdetés

A hétvégén öt mérkõzéssel folytatódik a Közép Európai Liga. A találkozók közül pikánsnak ígérkezik a PINKK rózsahegyi vendégjátéka, míg a DVTK és a PEAC is fõpróbát tarthat az Európa Kupa csoportkörének utolsó fordulója elõtt. A Sopron pedig az Igló ellen regenerálódhat.

A szombati játéknap 17 órakor Rózsahegyen veszi kezdetét, ahol a PINKK szerepel. A két csapat már a harmadik mérkõzését vívja egymás ellen. Eddig kétszer Iványi Dalmáék ünnepelhettek gyõzelmet. A szombati összecsapásnak különösen nagy tétje nem lesz, de szerdán az Európa Kupában ezen két gárda sorsdöntõ találkozót vív a továbbjutás szempontjából. Nagy meglepetéseket már nem tudnak okozni egymásnak a felek. Egy szempontból viszont mindenképpen jó lehet a szombati randevú: a Rózsahegy a múlt héten leigazolta Marina Mandicot, aki szerdán Tarbes-ban már pályára is lépett. Roberto Hernandez így testközelbõl figyelheti hogy az új igazolás mit jelent a szlovákok számára és milyen változást hoz a játékukba. Mandic egyébként az elmúlt években a regionális szinten szép eredményeket elérõ Partizan Belgárd játékosa volt.

A Sopron egy fárasztó hét után fogadja a MEL leghosszabb nevû gárdáját az ©KBD Rücon Spi¹ská Nová Ves-t. Igor Polenek alakulata vasárnap Komlón szerepelt, majd az éjszakai hazaérkezés után hétfõn már utazott a keret tovább Orenburgba. Ilyen napok után az elsõdleges az, hogy regenerálódjanak a játékosok. Különösen úgy, hogy szerdán a Montpellier ellen kulcsmérkõzés vár a lányokra. Az iglói alakulat hullámzó teljesítményt nyújt idén. Miközben több magasabban jegyzett gárdát megszorongattak, nagy pofonokba is beleszaladtak. Három játékost érdemes kiemelni a keretükbõl: Regina Palusna, Samantha Whitcomb és Ulrica Holmqvist a csapat pontjainak több mint a felét szállítják mérkõzésenként. Palusna játéka a szlovák szurkolói vélemények szerint már-már azokat az éveket idézi, ami miatt egykoron a kontinens egyik legígéretesebb centerének tartották. Ha ez túlzás is, az biztos, hogy az utóbbi évek legjobb szezonját futja.

A DVTK az elsõ szlovákiai gyõzelmére készül, amikor a Somorja vendégei lesznek. A szlovák csapat megtréfálta Peresztegi Nagy Ákos tanítványait õsszel. Azóta azonban nagyot fordult a világ. A DVTK formája javul, az EK-ban a továbbjutás határán a csapat. Bár Németországban a hét közepén belefér a vereség, a fontos meccs az lesz.

A PEAC a 17. fordulóból elõrehozott találkozón a ceglédieket látja vendégül. Hasonló forgatókönyv várható, mint a Pöstyen ellen: a meccs elejét a pécsiek legjobbjai megnyomják, majd jönnek a fiatalok. A PEAC csütörtökön sorsdöntõ EK meccset vív, ami a klub történetének legfontosabbb nemzetközi fellépése lesz. Fejben már mindeki arra fog koncentrálni, ami teljesen érthetõ.

Hirdetés