Hirdetés
Magyarország

Európa Kupa linkajánló élő eseménykövetéshez:

:

Hirdetés

Csütörtökön 18 óra 30 perctől a VBW CEKK Cegléd a Valenciát látja vendégül a női kosárlabda Euroligában. Linkajánló az élő eseménykövetéshez.

18:30 VBW CEKK Cegléd – Valencia Basket

ÉLŐ STATISZTIKA

ÉLŐ VIDEÓ

BEHARANGOZÓ

Nem szabad rangsorolni, hogy mely klubnak könynebb vagy nehezebb az élete az Európa Kupában, hiszen minden szereplő előtt nagy kihívás áll. Ugyanakkor a Cegléd azzal, hogy a Valencia és Olympiacos mellett szerepelhet, két olyan társat kapott, amely megkerülhetetlen tényezője az európai női kosárlabdának. Ráadásul a belga Namur-t sem lehet lebecsülni. Ilyen helyzetben a hazai meccsek kulcsfontosságúak, hiszen azok mutathatják meg, hogy milyen mozgástere lehet a nemzetközi térben Gabriel Carrasco gárdájának.

A Cegléd két győzelemmel és két vereséggel áll a bajnokságban. Ha lehet így fogalmazni, akkor eddig papírforma a CEKK szereplése. A két kötelezőnek számító hazai meccset (PINKK, Vasas) hozta és a két erősebb rivális (Sopron, ZTE) pedig érvényesítette fölényét. Cegléden minőségi előrelépés történt a légiósokat tekintve és úgy néz ki, hogy a csapat adottságaihoz Gabriel Carrasco megtalálta a játékot. Minden azon múlik nemzetközi szinten – és egyébként a hazai versenyt tekintve is -, hogy a rendelkezésre 6-7 alapember mennyire bírja a terhelést. Ilyen szempontból figyelmeztető jel a ZTE elleni rangadó, ahol 35 percen át benne volt a bravúr levegőben, de elfáradt döntő pillanatokra a CEKK.

A Vasas legyőzésekor a közel 50%-os mezőnymutató, 20 gólpasszal, 33 lepattanóval és 9 szerzett labdával azt mutatja, hogy a ceglédi rendszer kezd összeállni. Erre szükség is van, hiszen a Valencia komoly minőséget képvisel. Ez a csapat nem jogutódja az egykori Euroliga-győztes Ros Casares Valenciának, de szeretnének visszatérni az európai elitbe. Ezen az úton az első lépcsőfok, hogy az Európa Kupában megmutatják magukat. A nyáron több kulcsjátékossal három éves szerződést kötöttek. Ebbe a körbe tartozik a Sopronban is kiváló benyomást keltő spanyol válogatott klasszis Queralt Casas, akire meghatározó játékosként tekintenek.

Új igazolásként Casas mellett Julia Reisingerova és Leticia Romero is segítheti a csapatukat. Amit viszont nagyon fontos kiemelni, hogy az elmúlt szezonban elődöntőt vívó alakulatból Anna Gómez, Marina Lizarazu, Irene Garí María, Joy Adams, Tamara Abalde, Rebeca Cotano és Meiya Tirera is maradt. Ez jó döntésnek bizonyult. Az eddigi bajnoki meccseiken kifejezetten összeszokott gárda képét mutatták, ami a nemzetközi kupában hatványozottan értékes tulajdonság.

NYILATKOZATOK

Mindig különleges, ha egy spanyol topcsapat látogat hazánkba. Nézzük, hogy milyenek a várakozások a találkozó előtt. Számunkra Cegléden egyfajta kosárlabda ünnep az Európa Kupa.” – kezdte nyilatkozatát a VBW CEKK Cegléd Facebook oldalán Gabriel Carrasco, vezetőedző.

“Nagyon erős csoportba kerültünk, erős ellenfelekkel fogunk találkozni. Több Euroliga szintű csapat látogat hozzánk. Elsőként a Valencia, akiknek nagyon erős keretük van. Az Olympiacos szintén erős és éppen csak lemaradt az Euroligáról. A Namur pedig az egyik legjobb belga csapat. Nagyon nehéz csoport, “őrült” másfél hónap vár ránk. November 7-ig tart ez az időszak, de megyünk előre keményen dolgozva. Az első ellenfél most a Valencia, utána azonban rögtön már a hétvégi bajnoki mérkőzésre koncentrálunk” – fogalmazott Gabriel Carrasco, a CEKK szakvezetője.

A másik oldalon nagyok a várakozások, hiszen a Valencia Basket első nemzetközi mérkőzésére készül. “Nagyon fontos nap ez klubunk számára, a női kosárlabda csapat nemzetközi debütálása. Nagy akarattal, lelkesedéssel és kellő alázattal készülünk erre a megmérettetésre. Az eddig elvégzett munkában bízva önbizalommal léphetünk pályára.” – mondta a találkozó felvezetéseként Rubén Burgos, a Valencia vezetőedzője.

A Valencia keretét nézve magyar kötődés Queralt Casas, de a spanyol lapok emlékeztetnek arra is, hogy a Cegléd a 2017/2018-as szezonban a Gernikával és a Gironával szerepelt egy csoportban. Akkor hazai pályán a Gernikát 80-68-ra sikerült is legyőznie a magyar csapatnak. A ceglédi oldalon az akkor pályára lépő nyolc játékosból az idei keretnek senki nem tagja. Annak a vereségnek a részese volt a Gernika együttesében María Pina, aki most a Valenciát erősíti.

“Az első mérkőzéseink egyike volt abban a szezonban. Fárasztó utazás után érkeztünk meg, a ceglédi csarnok egy nehéz helyszín a vendégcsapatok számára. Sok néző előtt játszottunk és veszítettünk. Nem tudom megmondani, hogy most milyen eredményt várhatunk. Ha azonban úgy küzdünk, mint addig, akkor minden rendben lesz.” – nyilatkozta Maria Pina.

Hirdetés