Hirdetés
Archivum

Európa Kupa rájátszás második kör második mérkõzések – nemzetközi körkép:

:

Hirdetés

Csütörtökön lejátszották az Európa Kupában a nyolcaddöntõk visszavágóit. A nyolc találkozó közül a Gyõr kiesésérõl és a Saarlouis Royals továbbjutásáról már beszámoltunk. Tekintsük át, hogy a többi európai helyszínen milyen izgalmaknak lehettek szemtanúi a sportág szerelmesei.

A Lattes Montpellier és a ciprusi K.V. Imperial AEL párharcában a franciák 20 pontos hátrányból várták a visszavágót, melyen az elsõ negyedben még tovább nõt a különbség az együttesek között.  A mérkõzés folytatásban minden mindegy alapon a 21 pontig jutó Pauline Krawczyk vezetésével megpróbált közelebb férkõzni a Montpellier és ez egy 7 pontos sikerre volt elég.

Lattes Montpellier – K.V. Imperial AEL 58-51
Továbbjutott a K.V. Imperial AEL 123-110-as összesítéssel.

A Dinamo Moszkva és az Ibiza Sport Island párharca óriási csatát ígért, miután az elsõ találkozón idegenben 7 ponttal nyertek az oroszok. A moszkvaiak a visszavágón a 27-14-es elsõ negyedet követõen 20 pontra növelték elõnyüket az összesítésben. A spanyolok azonban az utolsó levegõig küzdöttek és végül csak 3 ponttal maradtak alul nagyobb nevû riválisuk otthonában.  A Dinamo Moszkva összességében magabiztosan uralta a párharcot.

Dinamo Moszkva – Ibiza Sport Island 70-67
Továbbjutott a Dinamo Moszkva 140-130-as összesítéssel.

A Gran Canaria és a Targoviste párjában már az elsõ mérkõzésen eldõltek a lényeges kérdések.  A spanyoloktól egy elképesztõ feltámadásra lett volna szükség, akár csak a szoros mérkõzéshez is. A kanári-szigeteki együttes a páros negyedekben Jaklin Zlatanova remek teljesítményével végül 11 pontot faragott a hátrányából. A Tina Thompson vezette román együttesnek egy percig nem forgott veszélyben a továbbjutása.

Gran Canaria – Municipal Targoviste 78-67  
Továbbjutott a Municipal Targoviste 147-133-as összesítéssel.

Mondeville és a Botas Spor összecsapásán a franciáknak 10 pontot kellett ledolgozniuk és ez a papírformának megfelelõen sikerült is. Az EuroLiga rutinnal felvértezett francia együttesesbõl a 22 pontig jutó Temeka Johnson emelkedett ki, míg a törökök legjobbja Kajdacsi Judit volt, 16 pontjával és 9 lepattanójával.

USO Mondeville – Botas Spor Adana 86-70
Továbbjutott az USO Mondeville wins 153-146-os összesítéssel.

A Sony Athinaikos és a Dinamo Kijev esetében az elsõ mérkõzés két azonos képességû csapat csatáját hozta. A visszavágón azonban a Candice Wiggins vezettek görögök már az elsõ negyedben 10 pontosra növelték a különbséget a két együttes között. Az ukránok csak Taisiia Bovjkina pontjival tartották magukat, már amennyire, mivel a vége 15 pontos Athinaikos siker lett.

Sony Athinaikos – Dinamo Kijev 81-66
Továbbjutott a Sony Athinaikos 138-122-es összesítéssel.

A Mann Filter Zaragoza és az Orenburg csatája hozta a legnagyobb izgalmakat. A 10 pontos hátrányukból a spanyolok a félidõre hatot ledolgoztak, a harmadik és negyedik negyedben azonban Allison Feaster-Strong remeklése is kevés volt. Az Orenburg 4 pontot megõrzött elõnyébõl és készülhet a negyeddöntõre.

Mann Filter – Nadezsda Orenburg 78-72
Továbbjutott a Nadezsda 152-148-as összesítéssel.

Hirdetés