Hirdetés
Archivum

Európa Kupa: sorsolásra várva, szerencsében bízva:

:

Hirdetés

Szerdán este lezárult a nõi kosárlabda Euroliga alapszakasza. Ezzel eldõlt, hogy mely négy csapat érkezik az Európa Kupába az ottani négy legjobb, köztük az Aluinvent DVTK mellé.

Az Euroliga A-csoportjából a szlovák bajnok kassai együttes a Good Angels Kosice, illetve az Európa Kupa címvédõje a Villeneuve-d’Ascq csatlakozik a második számú kupasorozat mezõnyéhez. A B-csoportból pedig a francia bajnok Bourges, illetve a török AGÜ Spor. Ez az a török gárda, ahol januárig Honti Kata pattogtatott. Mint arról korábban többször beszámoltunk, az Európa Kupában az Aluinvent DVTK mellett Basket Landes, a Besiktas és a Szpartak Moszkva jutott el a sorozat ezen szakaszáig.

Az Európa Kupa negyeddöntõinek sorsolására február 11-én csütörtökön délben kerül sor. Nem lesz kiemelés, így bárki játszhat bárkivel. Egy viszont biztos, hogy az Aluinvent DVTK majd a második mérkõzést játszhatja hazai pályán. Ugyanis, ha Euroliga csapatot kapnak a miskolciak, akkor a versenykiírás értelmében az Európa Kupa gárda rendezi a második meccset. Amennyiben pedig Európa Kupás rivális vár Maikel Lopez tanítványaira, akkor pedig az alapszakasz végi rangsor dönt. Itt pedig a négy versenyben lévõ EK-résztvevõ közül a DVTK-nak a legmagasabb a rangsorolása.

Az Euroligából érkezõ csapatokat tekintve négy bombaerõs játékosállományt láthatunk. Az A-csoportból két olyan alakulattal találkozhatunk, akik célként tûzték ki az Európa Kupás folytatás lehetõségét. Kassán a csoport 5. helye volt a szezon elõtt a sajtó felé kommunikált cél, míg a Lille vezetõi egy percig nem titkolták, hogy számukra az ideális forgatókönyv egy végigjátszott Euroliga alapszakasz után az lenne, ha versenybe szállhatnának az EK-ban a címvédésért. A B-csoportból érkezõ klubokat tekintve más a helyzet, hiszen a Bourges és az AGÜ is a rájátszásba vágyott. Ettõl függetlenül a motivációval egyik oldalon sem lesz probléma. Ezen két együttes játékoskeretét pedig nem kell bemutatni, más lehetõségek és más célok mellett dolgoznak, mint az EK mezõny többsége.

Hirdetés