Hirdetés
Magyarország

Európa Kupára készülve: VBW CEKK Cegléd:

:

Hirdetés

Kedden kezdetét veszi az Európa Kupa csoportköre. A következő napokban cikksorozattal készülünk a rajtra, melyben megismerhetjük a magyar csapatok vezetőedzőinek várakozásait. A járványhelyzet miatt speciális az Európa Kupa idei lebonyolítása, mivel a csoportkörben négy nap alatt három mérkőzést vívnak a résztvevők. Az első két helyezett továbbjut a rájátszásba, ahol márciusban szintén buborékos rendszerben és Euroliga csapatok nélkül folytatódik a küzdelem. A felvezető sorozatunk harmadik részében a VBW CEKK Cegléd vezetőedzőjét Kostas Keramidast kértük, hogy foglalja össze gondolatait a kupával kapcsolatban.

A VBW CEKK Cegléd programja:

C-csoport (Antakya, Törökország)

Január 19., kedd
17:00 Szpartak Moszkva (orosz) – VBW CEKK Cegléd

Január 20., szerda
14:00 VBW CEKK Cegléd – Hatay (török)

Január 22., péntek
17:00 VBW CEKK Cegléd – Adana Basketbol (török)

Kostas Keramidas, vezetőedző VBW CEKK Cegléd:

“A Hatay otthonában lépünk pályára buborékos tornán. Hiszek benne, hogy vannak továbbjutási esélyeink. Az ellenfeleink közül a Hatay egy nagyon erős csapat, amely a közelmúltban Euroligában szerepelt és még mindig minőségi keretük van. Négy jelenleg is WNBA-s, komoly tapasztalattal rendelkező játékossal és jó hazaiakkal. A másik két együttes, az orosz Szpartak Moszkva és a török Adana jó csapatok, de megvan bennünk a potenciál, hogy felvegyük velük a versenyt. Ha két jó meccset játszunk, miért ne kvalifikálhatnánk magunkat a következő körbe? Szeretnénk megragadni minden lehetőséget, a továbbjutáshoz pedig két győzelemre van szükség.

Szeretnénk a legjobbunkat nyújtani. A legutóbbi mérkőzéseken már jól kosárlabdáztunk. A karantén után komoly kihívásokkal találkoztunk, 33 nap alatt 11 mérkőzést vívtunk, ami női csapat esetében lehet, hogy világrekord. Mennyiségben nem voltunk elegen ehhez a terheléshez. A karantént követően újra kellett építeni a csapatot, a formánk hol jó volt, hol kevésbé. A bajnokságban minden mérkőzés nagyon nehéz. Legutóbb az Atomerőmű KSC Szekszárd ellen egy hét pihenő után léptünk pályára és nagyon jó mérkőzést vívtunk. Az ellenfelünk minőségi játékosai a döntő pillanatokban jobbnak bizonyultak. Innen fordulunk az Európa Kupára, ahol szeretnénk megragadni az esélyt.

A körülmények mindenki számára ugyanolyanok ebben az évadban. A Hatay-nak a kerete valamivel mélyebb, de a másik két csapat hasonló felállásban dolgozik, mint mi, három-négy kiemelkedő játékossal. Én a válogatott tornákhoz tudnám hasonlítani a lebonyolítást. Ugyanazon helyszínen, ugyanazokon a játéknapon lép pályára a csoport összes tagja. Ezek alapján mondom azt, hogy mindenkinek ugyanolyan esélye van a továbbjutásra. Úgy tudnám tehát összefoglalni, hogy nehéz, de egyformán nehéz mindenkinek az Európa Kupa.

A buborék rendszer azt jelenti, hogy az edzések és a mérkőzések kivételével nem hagyhatjuk el a szállásunkat. Reggeli, edzés, vissza a szállodába, videó, edzés vagy mérkőzés és aztán alvás – minden napunk így fog kinézni. Őszintén szólva a válogatottal néhány évvel ezelőtt az Európa-bajnokság 15 napja alatt hasonló helyzetben voltam olyan szempontból, hogy minden nap ugyanúgy telt edzésekkel, az ellenfelekből való felkészüléssel. Természetesen mentálisan megterhelő, de tudnunk kell kezelni.”

Hirdetés