Hirdetés
Archivum

Európa sikerét hozta az All-Star gála:

:

Hirdetés

Szép megoldások, 4500 nézõ és Bibrzycka örömjáték. Szórakoztató mérkõzésen 93-89-re gyõztek európai legjobbjai az Európán kívüliek válogatottja ellen az EuroLiga Gdyniában rendezett All-Star gáláján.

Stílusosan Bibrzycka triplával kezdõdött az All-Star gála Gdynia legnagyobb rendezvénycsarnokában, mely ugyan nem telt meg, de a 4500 nézõ kényelmesen, európai körülmények között élvezhette az elõadást. Mert ez a gála igazi elõadást hozott. Kitettek magukért az öreg kontinens legrangosabb sorozatának sztárjai. A kassaiak amerikai duója, Angel McCoughtry és Candice Dupree, szebbnél szebb megoldásokkal szórakoztatták a nagyérdemût, de nem maradt el tõlük Rebbekkah Brunson vagy éppen Penny Taylor sem.

Az este egyetlen magyar résztvevõje Vajda Anna 13 percet töltött a pályán és ez idõ 7 ponttal járult hozzá az európai sikerhez. Ahhoz a sikerhez, melynek legfõbb letéteményese Agnieszka Bibrzycka volt. A lengyelek Jekatyerinburgban légióskodó világklasszisa összesen hat triplát szerzett és teljesítményével kiérdemelte az MVP címet.

„Jó érzés volt újra Gdyniában játszani. Ez az MVP cím még különlegesebbé teszi számomra ezt az estét. Szerintem a szurkolók is jól szórakoztak. A klubunkban most már csakis az EuroLiga gyõzelemre koncentrálunk, ami nem lesz egyszerû feladat, az elõdöntõben ugyanis le kell gyõznünk a Szpartak Moszkvát.” – mondta Bibrzycka.

A szünetben rendezett tripladobó versenyt Diana Taurasi nyerte.

Eredmény

Európa válogatott – Európán kívüliek válogatottja 93-89 (20-25, 27-21, 25-29, 21-14)

Hirdetés