Hirdetés
Európa

Európai körkép a szerda délelőtti állapotok alapján:

:

Hirdetés

Kedden délután és a késő esti órákban ismét több európai nemzetnél a női bajnokság vezetői üléseztek. Nézzük, hogy milyen döntések születtek.

Hazánkban a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége lezártnak nyilvánította a bajnokságot. A hivatalos közlemény IDE KATTINTVA olvasható. A nemzetközi kupaszereplésekről nem született döntés. A villámértékeléseket pedig ITT szedtük csokorba.

Olaszországban kedden késő estébe nyúló tanácskozást tartottak az első és másodosztályú női klubok vezetői. Végleges döntés nem született. A hivatalos kommunikáció továbbra is az, hogy közelről figyelik a közegészségügyi helyzetet. A közeljövőben pedig újra összeülnek.

A brit liga, a WBBL képviselői viszont nem halasztották tovább a döntést: kimondták, hogy vége a 2019/2020-as szezonnak. Több magyar játékosnak is szurkolhattunk a WBBL-ben. Fritz Judit csapata a Sevenoaks Suns 12 győzelemmel és 1 vereséggel vezette a tabellát a lezáráskor. Az Oaklands Wolves színeiben Boros Dorkát és Fülöp Katát követhettük. Az együttes mutatója 4 győzelem és 12 vereség.

Spanyolországban egyelőre vezetői értekezlet nem volt. Ugyanakkor árulkodó, hogy több középcsapat elengedte légiósait. Ez már előrevetítheti a határozatot az idei évad jövőjéről. Franciaországban pedig a legnagyobb ifjúsági tömegrendezvényét fújta le a helyi szövetség. Ez az április 24-25-re tervezett Finales Nationales du challenge Benjamines – Benjamins volt. Ebben országszerte 28 ezer iskoláskorú gyermeket versenyeztetnek, akiknek ez a párizsi esemény lett volna az országos seregszemle. Ez a döntés azt sugallja, hogy hamarosan a profik sorsáról is határozhatnak.

Hirdetés