Hirdetés
Európa

Európai körkép: Mérész Beatrixék hosszabbításos sikere, Gereben Liviék őrzik bajnoki veretlenségüket:

:

Fotó: Daniele Mealli

Hirdetés

Hétfőtől egész Európában válogatott szünet lesz. A legtöbb bajnokságban a hétvégén még teljes fordulót rendeztek. Nézzük, hogy a légióskodó magyar játékosok miként teljesítettek.

Az olasz élvonalban a Parking Graf Crema hosszabbítást követően 78-77-re múlta felül az Allianz Geas Sesto San Giovanni gárdáját. Mérész Beatrix 34 perc alatt 12 ponttal és 7 lepattanóval zárt. A San Giovanni Valdarno 82-65-re alulmaradt Luccában. Krivacevic Tijana közel 33 perc alatt 19 pontot és 5 lepattanót jegyzett. Parking Graf Crema 6 győzelemmel és 13 vereséggel a tabella 11. helyén áll. A San Giovanni Valdarno 2 győzelemmel és 17 vereséggel a 13. pozícióban fordult a válogatott szünetre.

Fotó: Agustí Peña / Cadi La Seu

Folytassuk Spanyolországban. Az első osztályban a Tenerife 85-54-re alulmaradt a Cadi La Seu otthonában. A Tenerife 2 győzelemmel és 18 vereséggel sereghajtó. Raksányi Krisztina 18 perc alatt 6 pontot (két sikeres triplát) jegyzett a tenerifei gárdában. A második vonalban a Cordoba 71-57-re kikapott az Osés Construcción Ardoi otthonában. Licskai Zsófia 15 pontot és 7 lepattanót ért el 24 perc alatt, míg Varga Sára 16 percet töltött a pályán. A Cordoba 3 győzelemmel és 18 vereséggel a tabella utolsó helyén áll.

Romániában a Sepsi-SIC megőrizte veretlenségét. A Lyon-nal vívott Európa Kupa csata után a Rapid Bukarest volt a riválisuk a román bajnokságban és 105-67-re diadalmaskodtak. Gereben Lívia közel 12 perc alatt 10 pontot, 2 lepattanót és 2 gólpasszt ért el.

Fotó: Sepsi-SIC

A brit élvonalban a Sevenoaks Suns 60-50-re verte az Essex Rebels-t. Fritz Judit 13 perc 40 másodperc alatt 3 lepattanót és 2 gólpassz jegyzett. Habling Lara csapata a Cardiff Met Archers nem lépett pályára a hétvégén.

Ausztriában Horváth Lilla csapata a BK Raiffeisen Duchess szünnapos volt. Belgiumban a Castors Braine a Namur alakulatával vívott Belga Kupa elődöntőt. A Castors Braine 72-62-es sikert aratott és bejutott a március 11-én esedékes fináléba, ahol a Mechelen lesz az ellenfelük. A sérüléssel bajlódó Lelik Réka nem lépett pályára az összecsapáson.

Hirdetés