Hirdetés
Európa

Európai körkép: körvonalazódik a topligák leállása:

:

Hirdetés

Ezúttal sem maradhat el szokásos körképünk, mely során azt foglaljuk össze, hogy az elmúlt héten a járványügyi krízis során milyen döntések születtek a női kosárlabdában. A kisebb ligák leállása után a legnagyobb európai bajnokságokban is körvonalazódik a szezon vége.

A nagy európai bajnokságok közül Oroszországban pénteken hivatalosan is befejezettnek nyilvánították a 2019/2020-as évadot. Az Orosz Kosárlabda Szövetség elnöksége határozott, hogy az alapszakasz eredménye alapján zárják a bajnokságot Az UMMC Jekatyerinburgot pedig hivatalosan értékesítették is a bajnoki címről. Törökországban a versenyrendszer március 19-én meghirdetett felfüggesztése van érvényben. Azóta újabb döntés nem érkezett, bár a légiósok hazaengedése után meglepő lenne bármilyen folytatás.

Franciaországban vasárnap jelentették be, hogy április 10-ig elhalasztották a döntést a női bajnokság sorsáról. Igaz, elkészült a forgatókönyv arra az esetre, ha befejezettnek kell nyilvánítani az évadot. Bajnok nem lesz, miközben a nemzetközi kupaindulókat már meghatározták. Az is eldőlt, hogy a Francia Kupa döntőjét a következő szezon elején bonyolítják le. Egészen pontosan a szezonnyitó hétvégén a Szuperkupa (Match des Champions) mérkőzés helyett a Bourges Basket és Lyon ASVEL Féminin klasszikus kupadöntőt fog vívni.

Spanyolországban a hatóságokkal egyeztetve április 12-ig meghosszabbították a felfüggesztett státuszt, de  versenyrendszerük 2019/2020-as szezonját továbbra sem minősítették befejezettnek. Olaszországban a szezon lezárását illetően a hivatalos döntésre még várni kell, de a klubok konkrét tervekkel álltak elő. A bajnoki évad bejezését kérik, miközben az Olasz Kupa kapcsán azt javasolják, hogy június végén vagy az új évad elején rendezzenek egy nyolcas döntőt kizárólag hazai játékosok részvételével.

 

Hirdetés