Hirdetés
Hirdetés
Magyarország

Európai közegben az UNI Győr reménysége- Kéita Aya San Francisco-ban:

:

Hirdetés

Kéita Aya – az UNI Győr saját nevelésű fiatal irányítója – a nyári válogatott sikerek után, szeptember elején megkezdte a következő évadot az Egyesült Államokbeli San Francisco-i Egyetemen.

A 18 éves kosárlabdázó NB I/A-csoportjában a tavalyi bajnokságot bronzérmesként záró UNI-Győr Mélyút csapatában már a rotáció stabil tagjaként játszotta végig Iványi Dalma kezei alatt. Komoly játékperceket kapott, összesen 22 alapszakasz mérkőzésen 12 percet átlagolt, ez idő alatt 2,6 pontot szerzett és 1,3 gólpasszt jegyzett. A felnőtt bajnokság bronzát követően pedig, az U19-es válogatottal – szenzációs eredményt elérve – szintén harmadik lett a hazai rendezésű korosztályos vb-n.

A győriek reménysége az utánpotlassport.hu portálon számolt be az egyetemen szerzett első tapasztalatokról.

Az rögtön megfogott a San Francisco-i egyetemben, hogy rajtam kívül is rengeteg a nemzetközi játékos. Jó pár európai csapattársam van, ami mindenképpen megkönnyíti majd a beilleszkedésemet. Remekül tudjuk támogatni egymást, hiszen valamennyien távol vagyunk az otthonunktól, a családtól. Egyelőre jól haladnak a dolgok, óriási izgatottsággal vártam az első napokat, abszolút élvezem eddig minden pillanatát. A kosárlabda mellett business szakra járok, délután kell bejárnom az órákra, míg az edzéseket főként délelőtt tartják. Ami a kosárlabdát illeti, már most érezhető, hogy elég más az amerikai játékstílus, mint az otthoni. Sokkal fizikálisabb, nagyobb hangsúlyt fektetnek az egy-egy elleni játékra, de azt hiszem ezt jól tudom ötvözni majd a Magyarországon megtanult alapokkal, és mindent egybevéve csak profitálhatok ebből hosszú távon.

– nyilatkozta Kéita Aya Utánpótlássportnak, illetve arról is beszélt, hogy néhány hét elteltével hogyan emlékszik vissza a Debrecenben történtekre.

A teljes összeállítás ITT olvasható.

Fotó: gyorikosar.hu

Hirdetés