Hirdetés
USA

Év eleji nagyüzem az egyetemi kosárlabdában:

:

Hirdetés

Január első napjaiban több mérkőzésen is szurkolhatunk a magyar érdekeltségű csapatoknak a tengerentúli egyetemi női kosaras küzdelmekben.

Csütörtökről péntekre virradóra a Tampa Spartans Nagy Dorottyával a soraiban megkezdi a Sunshine State Konferencia küzdelmeit. Az első ellenfelük a Palm Beach Atlantic lesz. A Tampa minden decemberi mérkőzését megnyerte, így bizakodva készülhetnek a konferencián belüli ellenfeleikre.

Fotó: tampaspartans.com

Szörényi Lauárék is egy hosszabb másfél hetes megszakítás és a Puerto Ricóban megvívott mérkőzéseik után lépnek pályára ismét. A GLVC mérkőzések sorában csütörtökről péntekre virradóra a Maryville, majd szombaton este a Missouri S&T lesz a riválisuk.

A Divízió I-ben szereplő játékosaink közül 2020-at Tóth Tímea kezdi. Az UTSA a Conference USA (C-USA) idei bajnokságában a Florida Atlantic ellen debütál csütörtökről péntekre virradóra, majd az FIU lesz a riválisuk. A két ünnep között nagy arányú vereséget szenvedtek a Texas Tech-től, de ez a két találkozó kínál javítási esélyt az UTSA gárdájának.

A Duquesne január 4-én a Massachusetts alakulatával mérkőzik. Aho Nináék 10 mérkőzésen át tartó győzelmi sorozata szakadt meg hétfőn az Oklahoma State otthonában. Ezúttal az A-10 bajnokságának nyitányán egy hétmeccses győztes sorozatban lévő rivális ellen szerepelnek.

Január 6-án az Ohio State a Maryland alakulatát fogadja. Juhász Dorkáék a Big Ten bajnokságában két meccset vívtak eddig. A Pardue alakulatával szemben kikaptak, majd a hagyományos december 31-i fellépésük során a Minnesotát nagy csatában 66-63-ra verték.

Hirdetés