Hirdetés
Archivum

Evanthia Maltsi Zalaegerszegen:

:

Hirdetés

A ZTE NKK hétfõn sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy szerzõdtette a görög válogatott klasszisát Evanthia Maltsi-t. Részletek a klub közleményében.

Fotó: ZTE NKK

Fotó: ZTE NKK

Forrás: ZTE NKK Sajtóközlemény

A nõi kosárlabda válogatott EB kvalifikációs mérkõzései miatt szünet volt az NB I-es bajnokságban. A ZTE NKK természetesen munkával töltötte ezt az idõszakot.

A szakmai stáb megköszönte az amerikai Taneisha Harrison munkáját és közös megegyezéssel szerzõdést bontottunk vele.

Gáspár Dávid:- Taneisha személyében egy nagy teherbírású, pozitív személyiséget és jó csapatjátékost ismerhettünk meg. Azt kell, hogy mondjam, hogy a pályán nyújtott teljesítményét leszámítva, abszolút elégedettek voltunk vele. Sajnos õ sem tudta nagyon megfogalmazni, hogy mi miatt, de nem sikerült azt a teljesítményt és azt a szerepkört ellátnia, amiért ide hoztuk. Kezdeményeztük a szerzõdésének közös megegyezéssel való felbontását, amit nagyon korrekt módon kezelt, de sajnálta, hogy nem sikerült jól teljesítenie.

A vezetõség az új légióst már meg is találta és a hétfõ délutáni edzésen be is mutatkozott a csapatnak és a sajtó képviselõinek is.

A görög származású Evanthia Maltsi (1978. december 30-án), az európai kosárlabda szintéren is kiemelkedõ játékosnak számít. Több Euroligás csapatban is szerepelt és háromszor is beválasztották a sorozat All-Star csapatába (2007-2009). Pályafutását hazájában, Görögországban kezdte, de játszott Spanyolországban, Franciaországban, Csehországban, Lengyelországban és Törökországban. Spanyol bajnok és kupagyõztes, francia kupagyõztes, kétszeres cseh és görög bajnok és kupagyõztes és további számos címet nyert a CJM Bourges, Ros Casares Valencia, az USK Praha és az Olympiacos játékosaként.

Csapataiban meghatározó szerepet töltött be. Kipróbálta magát a tengerentúli WNBA bajnokságban, 2007-ben a Connecticut Sunban 29 mérkõzésen lépett pályára. Hazája válogatottjának meghatározó alakja és kapitánya, egy nemzeti hõs Görögországban. 2009-ben a görög válogatottat a VB-n az ötödik helyre vezette, ahol a torna MVP-je is lett. 2017-ben Csehországban, 38 évesen az elõdöntõbe vezette a válogatottját és végül a negyedik helyen végeztek.

Maltsi utoljára az Olympiacoszban játszott. Most elõször játszik majd magyar csapat színeiben.

Gáspár Dávid:- Minden igazolásban van rizikó, de bízunk Evina múltjában, ami azt is jelenti, hogy nem zsákbamacskát vettünk. Sok apró részletnek és egy kis szerencsének is köszönhetõ, hogy sikerült leigazolnunk. Az európai nõi kosárlabdázás egy ikonikus alakja érkezett hozzánk, akivel a mezõnysorunkat erõsítenénk. Bízom benne, hogy amellett, hogy a feladatát ellátja, a fiataloknak is sokat tud majd segíteni egyfajta mentorként.

A kiváló játékos szerdán már ott lesz a szerdai csapatban az NKE Csata ellen.

Forrás: ZTE NKK Sajtóközlemény

Hirdetés