Hirdetés
Utánpótlás

Évindítót tartott a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia:

:

Hirdetés

A PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia a hivatalos honlapján közölt egy részletes összeállítást évindító rendezvényéről.

Forrás: PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia

A javuló munkakörülményeknek ki kell, hogy hozzák a maximumot mindenkiből – hangzott el a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia évindítóján.

Akadémiánk vezetői, edzői és munkatársai rendhagyó módon nem évzárót, hanem évindítót tartottak a Bagolyvár étteremben, amelynek tulajdonosa ezúttal vehette át az egyesület centenáriumi emléklapját. Behekné Barta Mária több mint egy évtizede támogatója az egyesületnek, azon belül főleg a kosárlabda utánpótlásnak: számos akadémiai rendezvény színvonalas vendéglátásában és az egyesület által vendégül látott sportolók minden igényt kielégítő elszállásolásában segítette már munkánkat, ahogy a 2020-as évet indító vacsora megszervezésében is partnerünk volt.

– Dolgos év volt a mögöttünk hagyott esztendő, ugyanakkor eredményes is. A PVSK centenáriumi évének sikeréhez az akadémia két rendezvénnyel is hozzájárult: a márciusi Varga Ferenc Emléktornán két korosztályban nyolc, részben határontúli magyar leány együttest láttunk vendégül, míg a jubileumi programsorozat zárásaként az év utolsó napjaiban rendezett fiú kadett tornán egyebek között a Partizan Belgrád csapata is járt nálunk. A rendezvények technikai lebonyolítása kiválóan sikerült, az akadémia jubileumi rendezvényei méltóak voltak a klub százéves évfordulójához. De nemcsak ezért marad történelmi dátum a számunkra 2019. Ősszel ugyanis végre birtokba vehettük új munkacsarnokunkat, ami, nyugodtan kijelenthetem, gyorsan az otthonunkká vált. Itt minden korosztály megfordul edzésen hetente legalább egyszer, és rengeteg mérkőzést is szervezünk a falai között, itt az egyesület és a szakosztály múltjához és jelenéhez méltó környezetben dolgozhatunk. Minden adott tehát ahhoz, hogy az idei évben alázatos munkával újabb sikereket érjünk el, ehhez kívánok erőt és kitartást a csapat tagjainak – mondta el köszöntőjében Tiszay László, a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia igazgatója.

– A szakmai munkát tekintve az előző szezon sikeres volt: akadémiai csapataink a legjobb tizenhat közé jutottak, sőt, serdülő fiú együttesünk a hetedik helyen zárta a bajnokságot, ami óriási siker. Idén is a kiemelt bajnokságban szerepel a csapataink többsége, csak a junior fiú csapatunk lóg ki ebből a sorból. Bízom benne, hogy idén is a tavalyihoz hasonló eredményeket érünk el, de nem titkolt cél, hogy a következő években minél több együttesünk kerüljön a legjobb nyolc együttes közé az országban. Erre képesnek tartom az akadémiát, mert az itt dolgozó edzők jól képzett szakemberek, de mindenkinek szüksége van az önképzésre, hogy folyamatosan szinten tartsa tudását. Örülök annak, hogy fiatal a csapat, és több olyan kollégánk is részt vesz a szakmai munkában, akik korábban a saját utánpótlásunkban nevelkedtek. Az ő elköteleződésük alapja lehet a további sikereknek. Nagy öröm a számunkra, hogy a Bártfa utcai általános iskola is csatlakozott partneriskoláink közé, így már tíz iskolai előkészítő csoportot működtetünk. A legifjabbak toborzására különös hangsúlyt szeretnénk fektetni ebben az évben, hiszen célunk, hogy minél többen próbálják ki, és szeressék meg a kosárlabdát. Mivel a hazai kosárlabda akadémiák rendszere átalakulás előtt áll, célunk az, hogy a PVSK kiemelt képző központ maradjon a jövőben, ahol minden pécsi és városkörnyéki gyerekből ki tudjuk hozni a maximumot, és a kosárlabda mellett magát a sportot és a PVSK-szemléletet is megszerettessük velük – foglalta össze Iványi Dalma, a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia szakmai igazgatója.

– Valóban mérföldkő a szakosztály működésében az új munkacsarnok átadása. Sőt, valójában a csarnok elől a munka szót valójában el is vehetjük, hiszen az eddigi tapasztalatok alapján egy valódi sportcsarnokot kapott az egyesület, olyan épületet, ami a maga nemében igazi ékszerdoboz: új közösségi terével, energiahatékony infrastruktúrájával és atmoszférájával egyaránt az akadémia fejlődését szolgálja. A munkát azonban nem lehet kispórolni belőle, legalábbis ami a benne folyó szakmai képzést illeti. Egyre élesebb a verseny a fiatalokért, ezért a bevonzásukért, a megtartásukért és a fejlesztésükért egyre többet, egyre keményebben kell dolgoznunk. Ehhez elengedhetetlen az edzőink szakmai képzése, a fiatal csapat tagjainak érdemes szakedzői vonalon is további ismereteket szerezniük. Csaknem 430 gyerek vett részt az akadémia foglalkozásain az év utolsó hónapjában. Ez a létszám örömteli, ugyanakkor nagy felelősséget is jelent, hiszen ezeknek a gyerekeknek színvonalas képzést kell biztosítanunk minden korosztályban. Az egymásra épülő vertikumban ugyanis akkor, ha valamelyik korosztály nem fejlődik megfelelő ütemben, az az egész akadémiára negatívan hat a következő években. Kiemelten fontos már a toborzás is, jó hír, hogy ebben az évben lesz olyan szakember, aki az iskolákat látogatva ebben nyújt segítséget a szakosztálynak – mondta el Czerpán István, a PVSK elnöke.

Fotó: Rónási Márton / PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia

Forrás: PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia

Hirdetés