Hirdetés
Magyarország

Évzáró bankett a körmendi kosaras lányoknál – Fegyverneky Zsófia volt a meglepetésvendég:

:

Hirdetés

Szombaton tartották a Körmendi Woman Basketball Club évzáró bankettjét, ahol a kosaras lányok, a szüleik, valamint a klub edzői gyűltek össze, hogy méltó módon zárják le az első közös évüket. A program első részében Trummer Rudolf és Tahin Péter, az egyesület vezetői számoltak be a résztvevőknek az október óta elvégzett munkáról és eredményekről. Ezután felvázolták a nyárra vonatkozó edzésterveket csapatokra lebontva, majd pedig a következő bajnoki szezon terveivel ismertették meg a jelenlévőket.

Írta: Tahin Péter

Az eseményen részt vett Bebes István, Körmend város polgármestere is, aki köszöntőjében kiemelte, nagy öröm, hogy immár a lányoknak is lehetőségük van kosárlabdázni Körmenden és biztosította a város részéről történő támogatást az egyesületet érintően.

Ezután a lányok birtokba vették a sportcsarnokot, ahol önfeledt, kötetlen játék vette kezdetét, rögtönzött meccsekkel és dobóversenyekkel. Volt elmaradhatatlan szülő-gyermek csata is, ahol talán nem is az eredmény volt a fontos, míg az udvaron készült a bolognai spagetti.

Egy óra magasságában a résztvevők a lelátóra ültek, hiszen megérkezett a nap meglepetés vendége, Fegyverneky Zsófia, a Sopron Basket és a magyar válogatott kiválósága.

A csarnok kivetítőjén egy néhány perces összeállítás került levetítésre Zsófi legszebb megmozdulásaiból, majd egy beszélgetés keretében szólt az ifjú kosarasokhoz.

11 évesen kezdtem el kosárlabdázni, és megfelelő kitartással és szorgalommal értem el a sikereket. Nagyon fontos, hogy amit elkezdtek csinálni, azt 100%-kal tegyétek, akkor meglesz az eredmény is. Nagyon örülök neki, hogy egy ekkora kosárlabda hagyományokkal rendelkező városban, mint Körmend, végre a lányoknak is van lehetősége űzni ezt a gyönyörű sportágat. Ragadjátok meg a lehetőséget és éljetek vele, hiszen csodálatos dolog egy csapathoz tartozni, sportolni és sikereket elérni.

– mondta a Sopron Basket Euroliga-győztes klasszisa.

Ezt követően a lányok négy csapatba szerveződtek egy dobóverseny erejéig, és egy-egy versenyben más-más csapatot erősített Zsófi. A végső győzteseknek ajándékkal is kedveskedett, de természetesen minden résztvevőnek jutott az Euroliga-győztes által hozott emléktárgyakból.

Természetesen nem maradhattak el a közös fotók és a végeláthatatlan aláírások sem. Került itt kézjegy papírra, pólóra, de még cipőre is.

A tartalmas nap kora este ért véget és a résztvevők megegyeztek: jövőre veletek ugyanitt.

Hirdetés