Hirdetés
Archivum

EWBL ÉLÕ: Olimpia Grodno – PINKK Pécsi 424 13:30:

:

Hirdetés

Vasárnap 13 óra 30 perctõl a fehérorosz Olimpia Grodno ellen zárja szereplését az EWBL 2018/2019-es kiírásában a PINKK Pécsi 424. A kassai torna záró napján a pécsiek célja egy szép búcsú lehet.

Úgy érkezik el az EWBL 2018/2019-es kiírásában az A-csoport utolsó játéknapja, hogy a PINKK Pécsi 424 hat vereséggel a nyolcas utolsó pozícióját foglalja el. A negyeddöntõbe kerülésre már nincs matematikai esély. Az Olimpia Grodno számára azonban nem csak a szép búcsú a tét, nekik még van lehetõségük bejutni a rájátszásba. Jelenleg 50%-os mérleggel, 3 gyõzelemmel és 3 vereséggel rendelkeznek.

A kassai torna szombati játéknapja nem sikerült jól a PINKK számára, nem is feltétlenül a vereség ténye vagy annak mértéke, sokkal inkább a mikéntje miatt lehet hiányérzet. Védekezésben nem volt meg a kellõ keménység a magyar csapattól. Nemes egyszerûséggel átrohantak a mieinken a svédek, akik így 85-42-es gyõzelmet arattak. Ahogy azt Laczka Miklós elmondta lapunknak az elutazás elõtt, elsõsorban a téli szünetben gyakoroltak kipróbálásán van a hangsúly a hétvégén. Érezhetõen több területen szeretne újítani a PINKK, de még nem zökkenõmentes a gépezet. A 20 eladott labda és az, hogy a svédek 25 pontot értek el indításból, egy nemzetközi tétmeccsen sok.

A fehérorosz Grodno óriási bravúrból jön, hiszen szombaton meglepetésre, de a látottak alapján teljesen megérdemelten 78-67-re verték a Young Angels Kosice gárdáját. Az eredményorientált profi csapat helyét átvevõ kassai fiatalok extrán kezdték a szezont, de talán most érkeztek el az elsõ kisebb hullámvölgybe. A fehéroroszok légióst nem foglakoztatnak, de több rutinos egykori válogatott játékos található a keretükben. Ez a tapasztalat pedig eddig az EWBL-ben kifizetõdött számukra.

A legismertebb név a szombati meccsen 28 egységig jutó, egyébként pedig 21 pont, 5.8 lepattanó, 3 gólpassz átlaggal rendelkezõ Natallia Dashkevich. A 190 cm magas erõcsatárt a 3×3-as válogatottjaikból is jól ismerhetjük. Az összes nagy FIBA tornán láthattuk már abban a szakágban, a mieink ellen is többször szerepelt. A klasszikus orosz iskolát képviselik. Igyekeznek dominálni a festékben és rendkívül határozottan védekeznek. Nehéz dolga lesz a PINKK-nek, ha szoros eredményt szeretne kialakítani. A szombatinál versenyképesebb helytállás ezzel együtt reális célkitûzés kell, hogy legyen. Függetlenül attól, hogy kedden kulcsfontosságú bajnokit vívnak a pécsiek.

Hirdetés