Hirdetés
Magyarország

EWBL ÉLŐ: Orange Lions – PINKK Pécsi 424:

:

Hirdetés

Csütörtökön 16 órától a második mérkőzését vívja a PINKK Pécsi 424 a lettországi Liepajában az idei első EWBL tornáján. Az ellenfél ezúttal a holland válogatottra épülő Orange Lions.

Az első napon a PINKK Pécsi 424 69-64-es vereséget szenvedett a lett Liepaja gárdájától. Szépen rendezte a sorait a PINKK a szombati ceglédi bajnoki nyitányt követően. Küzdős játékkal, szép egyéni teljesítményekkel végig nyílt mérkőzést láthattunk. Shenita Landry 17 ponttal zárt, míg Tenyér Zsófia 12 egységig jutott. Érkezett extra a 11 pontos Horváth Zsanettől, akit a szervezők is díjaztak a meccs után.

Csütörtökön nehezebb ellenfél vár a PINKK-re. A holland Orange Lions, akik esetében nem klasszikus értelemben vett klubcsapatról van szó. Ez a holland szövetség egy projektje, amely arra épül, hogy nemzetközi versenyzési lehetőséget biztosítson az otthon szereplő felnőtt és korosztályos válogatottaknak. Olyan szempontból is nagyon tanulságos lesz az összecsapás, hogy a magyar válogatott november 14-én Amszterdamban Hollandiával vív Európa-bajnoki selejtezőt. Ha nem is a teljes keretet látjuk, de egy képet kaphatunk arról a stílusról, ami a nemzeti csapatuktól vár majd a mieinkre.

Terjünk vissza az EWBL-hez, ahol a hollandok az első napon extra dobóformával verték 90-87-re a Horizont Minszket. Összesen 17 triplát értékesítettek. A 66 mezőnykísérletükből 33 sikeres lett. A 3×3-as szakágból jól ismert Loyce Bettonvil 21 pontot ért el. Védekezés terén óriási kihívás lesz a PINKK-nek, hogy miként lehet lassítani ezt a holland gárdát.

A mérkőzés élőképes közvetítése az EWBL YouTube csatornáján követhető. Az élő statisztika pedig ITT érhető el.

Hirdetés