Hirdetés
Archivum

EWBL F4 DÖNTÕ ÉLÕ: TTT Riga – Tsmoki Minszk 13:00:

:

Hirdetés

Az EWBL 2019-es döntõjében a TTT Riga és a Tsmoki Minszk találkozik. Az alábbiakban a mérkõzés élõképes közvetítése látható és olvasható korábbi szerkesztõségi beharangozónk.

ÉLÕ VIDEÓ

ÉLÕ STATISZTIKA IDE KATTINTVA ÉRHETÕ EL

BEHARANGOZÓ

Álomdöntõnek tekinthetõ párosítás jött össze az EWBL 2019-es kiírása alkalmával. A két veretlen csoportgyõztes találkozik. A minszkiek mérlege nem teljesen makulátlan, hiszen a kuparendszerû negyeddöntõ párharc elsõ meccsén 55-55-ös döntetlent játszottak Pöstyénben. Ettõl függetlenül az elmondható, hogy egyik fél sem talált legyõzõre az idei kiírás során. Nem csak ez a tény, hanem a statisztikák, a játékoskeretek erõssége, a rutin mind kiemeli ezen két csapatot. Semleges nézõként csak abban bízhatunk, hogy ez a tavalyihoz hasonló emlékezetes finálét hoz magával. Emlékezhetünk rá, hogy egy évvel ezelõtt a Good Angels Kosice Darxia Morris dudaszós triplájával hódította el a trófeát. Hasonló izgalmakkal most is kiegyeznénk.

A TTT Rigát ezeken a hasábokon sokszor méltattuk. Egészen elképesztõ szezont futnak, különösen úgy, hogy a mai európai nõi kosárlabdában nagyon ritka módon nemzeti csapatra épülõ játékosállománnyal és mindössze két légióssal dolgoznak. Igaz, a légiósaik közül Shey Peddy zseniális évet teljesít. Az EWBL szombati elõdöntõjében például 25 ponttal, 4 gólpasszal, 4 lepattanóval vezette gyõzelemre csapatát. A Riga sikeres évének a csapategységen túl az biztosítja az alapját, hogy most minden a helyén van náluk. Megfelelõ a keret szerkezete, minden posztra van két bevethetõ játékosuk. Ennek megfelelõen a rotációjuk jól tervezhetõ és ha õszinték akarunk lenni, akkor a szerencsével sem állnak hadilábon. Ivey Slaughter egy-hónapos kiválását leszámítva az igazán nagy sérülések, sõt még a komolyabb formaingadozás, hullámvölgyek is elkerülték õket.

A Tsmoki Minszknél az idei évben érezhetõen többet áldoztak a nõi csapat megerõsítésére. A válogatott centerük Viktoryia Hasper mellé hoztak jobb légiósokat, akik ponterõs teljesítménnyel hálálták meg a bizalmat. Rachel Theriot a szombati elõdöntõben 22 pontot ért el. A legismertebb név Danielle McCray 16-ot, míg Shannon McCallum 7-et jegyzett ekkor. A Rigához képest valamivel több egyéni megoldás jellemzi a játékukat. Ugyanakkor, ha van a mezõnyben csapat, amelyiknek mutatkozhat némi esélye legalább megszorongatni a lett gárdát, az éppen a Minszk lehet jó légiós-teljesítményekkel. A TTT Riga 90 pont felett átlagol a sorozatban és mindössze kicsivel több, mint 60 pontot kapott átlagban az eddigi meccsein. Ez azt mutatja, hogy a Minszktõl extra védekezés mellett valóban arra lesz szükség, hogy egyszerre érkezzen bravúr a ponterõs légiósaiktól.

A fináléra készülve összességében azt lehet mondani, hogy a TTT Riga nagy favorit. A Brno azonban a szombati elõdöntõben 35 percen át megmutatta, hogy zavarba hozhatóak. Kiemelkedõ dobóformával tartották a lépést támadásban, miközben a védekezést tekintve kellõ keménységgel felvették a versenyt. Egy félidõn át ezeken felül a festéket is uralták. A Rigának viszont a nagyobb rutin, a mélyebb keret, mint olyan sokszor az EWBL-ben, ezúttal is meghozta a gyümölcsét. Elfogyott a riválisuk a végére. Ha kellõen türelmesek, akkor még a szombatihoz hasonló hullámzóbb teljesítménnyel is felõrölhetik a Minszket a döntõben.

Hirdetés