Hirdetés
Archivum

EWBL F4 ÉLÕ: Rostov Don SFEDU – Tsmoki Minszk 15:00:

:

Hirdetés

Az EWBL második elõdöntõjében 15 órától a házigazda Rostov Don SFEDU és a Tsmoki Minszk méri össze az erejét. Az alábbiakban a mérkõzés élõképes közvetítése látható és olvasható korábbi szerkesztõségi beharangozónk.

ÉLÕ VIDEÓ

ÉLÕ STATISZTIKA IDE KATTINTVA ÉRHETÕ EL

BEHARANGOZÓ

A Rostov Don SFEDU és a Tsmoki Minszk két olyan gárda, akiket az õszi-téli idõszakban az EWBL egyetlen magyar résztvevõje a PINKK Pécsi 424 ellen is láthattunk. A minszki alakulat azt a csoportot végül veretlenül nyerte, míg a Rostov-Don a harmadik pozícióban lépett tovább a rájátszásba. Az orosz második vonal listavezetõje 5 gyõzelmet és mindössze 2 vereséget gyûjtött az alapszakaszban. A negyeddöntõben a Minszk a Pöstyént búcsúztatta, míg a Rostov-Don a svéd Lulea Basket csapatát.

A nevek alapján a Tsmoki Minszk egyértelmûen esélyes az elõdöntõben. A fehéroroszok három amerikai légióst is foglalkoztattak az évad folyamán Danielle McCray, Shannon MCCallum és Rachel Theriot személyében. McCray a legnagyobb név és 16.2 pontos átlagával a csapat egyik legeredményesebbje. Mellettük ki kell emelni a fehérorosz válogatott centerét Viktoryia Hasper-t, aki az egész sorozat legjobb lepattanózója közel 10-es meccsenkénti átlaggal. Hasper emellett a pontszerzésben is jeleskedik, 16.5-ös átlagot teljesített. Segítségével uralják a festéket. Mivel az amerikai játékosok meghozzák a kellõ sebességet, meg tudják bontani a riválisok védekezését, így ütõképés gárda formálódott. Ezen a szinten egy ilyen felállású kerettel sokáig lehet jutni. A döntõig legalábbis igen jó eséllyel.

A Rostov Don SFEDU az orosz második vonalban szerepel, de ott kiemelkednek a mezõnybõl. Ha a lehetõségeik engedik, akkor minden bizonnyal a legjobbak között láthatjuk õket. Klasszikus orosz stílust képviselnek. Magas szerkezetû, keményen védekezõ alakulat, mely kiválóan dob távolról. Õk szedték csapatszinten a legtöbb lepattanót meccsenként. Mögöttük a rangsorban éppen a Minszk található. A TTT Riga után a második legtöbb szerzett labdájuk van. Nem foglalkoztatnak légióst, viszont a korosztályos válogatottig eljutó fiataljaik nagy kedvvel, motiváltan kosárlabdáznak. Hazai közönség elõtt várhatóan mindent megtesznek a döntõért. Nagy kérdés, hogy a lényegesen rutinosabb rivális ellen mire mennek.

Hirdetés