Hirdetés
Archivum

Ewelina Kobryn: “A Halcon Avenida legyõzése nagy lökést adott!”:

:

Hirdetés

Az idei év elvitathatatlanul egyik legnagyobb meglepetését a lengyel Wisla Can Pack Krakkó szolgáltatja, amely beugróként is veretlenül vezeti EuroLiga csoportját. Az együttes lengyel motorja Ewelina Kobryn a FibaEurope hírportáljának adott nyilatkozatot.

Ewelina, amiatt, hogy késõbb kellett beugranotok az EuroLigába, kisebb a nyomás a csapaton?

Mindig, minden bajnokságban nagy nyomás van rajtuk, hiszem mindenhol a legjobbunkat szeretnénk nyújtani. Ebbõl a szempontból teljesen mindegy, hogy az Európa Kupában vagy az EuroLigában indulunk.

Mekkora jelentõsége volt az elsõ meccsnek, amikor a tavalyi döntõs otthonában gyõztetek?

Tudtuk, hogy milyen fontos összecsapás vár ránk a csapat megítélése szempontjából és természetesen tisztában voltunk vele, hogy edzõnk is különleges érzésekkel várta azt az estét. Egyszerûen csak nyerni akartunk. Azóta nem veszítettünk, tehát elvitathatatlan, hogy adott egy kis lökést az a siker.

Szerinted mi csapat sikereinek a titka?

Mindenkiben, beleértve a játékosokat, edzõket és a vezetõket, hihetetlen gyõzni akarás dolgozik!

Milyen pluszt hozott, hogy Jose Hernandez lett a vezetõedzõ?

Minden edzõnek idõbe telik, amíg megismeri csapatát. Mi az elsõ perctõl kezdve arra törekedtünk, hogy harcos együttest alakítsunk ki. Lassan megtaláltuk a közös hangot és a közös célokat is.

Vannak konkrét céljaitok a nemzetközi porondon?

Még egyszer sem jutottunk be a  legjobb 8 közé az EuroLigában. Azt a szintet szeretnénk stabilan elérni.

Meglepõdtetek, hogy a csapat egyik legjobbját Marta Fernandezt nem válogatták be a spanyol válogatottba?

Hogyne! Nagyon jól ismerem Martát, nemcsak egy kiváló sportoló, de egy remek közösségi ember is. Nagyon sokat veszít vele a spanyol válogatott.

Milyen hatással lehet a lengyel nõi kosárlabdázásra, hogy másfél évvel a hazai rendezésû nõi Európa Bajnokság elõtt ilyen jól szerepel egy klubcsapat?

Minden lengyel csapat nemzetközi sikere, az egész szakág sikeres is egyben. Azt mutatja, hogy milyen erõs a lengyel liga. Mi 2011-ben nemcsak rendezõk szeretnénk lenni, hanem annál sokkal több. Szeretnénk ha a nemzeti válogatottunk versenyképes lenne és reális esélye lenne az olimpiai részvételre.

Hirdetés