Hirdetés
Archivum

Extra dobóformával verte az Orenburg a Sopront:

:

Hirdetés

Az Orenburg magabiztosan 71-49-re verte a Sopront. Igor Polenek együttese három negyeden át 10 ponton belül tartotta magát, de az utolsó 10 percben a kiváló dobóformát kifogó Orenburg érvényesítette a fölényét és megérdemelt gyõzelmet aratott.

A jelentõs idõeltolódás miatt magyar idõ szerint 14 órakor dobták fel a labdát Orenburgban. A Sopron hosszú és fárasztó utazást követõen érkezett meg a mérkõzés helyszínére. Az orosz csapat nagyon rosszul kezdte az Euroliga szezont, de egy edzõváltás után az elsõ gyõzelmük megszerzésére készültek. Nem múltak el nyomtalanul az elmúlt hetek vereségei, igencsak foghíjas lelátók fogadták a csapatokat.

A találkozó elsõ pontjait Anoikina szerezte, majd Anna Cruz értékesített két büntetõt. Ezt követõen azonban Tetemondová lépett elõ fõszereplõnek, amikor két triplája is utat talált a gyûrûbe, mely után 10-9-nél már a Sopron járt elõrébb. A sikeres távoli dobásokra a hazaiak Zhedik és Bonner vezérletével egy 8-0-s futással válaszoltak. Az eredmény 17-10-re módosult, de Igor Polenek idõkérése után Hawkins és Zsovár is eredményes volt.

A második negyed elején Simon triplájával és Fegyverneky ziccerével a Sopron 19-19-nél utolérte riválisát. Jó védekezéssel sikerült megzavarni a hazaiakat. Fegyverneky két villanása után 24-22-nél már a Sopron járt elõrébb és ekkor érkezett is az orosz idõkérés. A hazaiaknál a második negyed elsõ 5 percében csak Dimitrakou talált be, míg soproni oldalon Krnjic is megszerezte az elsõ pontjait és Tetemondová két büntetõje után már 28-25-ös vezetést regisztrálhattunk. Igencsak bíztató volt az elsõ 15 perc.

A rossz orenburgi periódust Zhedik triplája törte meg, majd amikor Anoikina könnyen értékesített egy átadást, már Igor Polenek kért idõt. Fordított az Orenburg és a félidõ hajrájáig egy 12-0-s szériát produkáltak. A nagyszünet elõtti utolsó percben Fegyverneky Zsófi egy bravúros triplával 37-31-re szépítette az eredményt. Az elsõ 20 percben 61.9%-al célzott mezõnybõl az orosz gárda. A Sopronnak eközben kimaradtak a lehetõségei, így hiába szedett valamivel több lepattanót és adott el kevesebb labdát a magyar csapat, az csak 6 pontos hátrányra volt elég.

A második félidõ elején Hawkins és Simon pontjaival még 4-5 egységre sikerült felzárkózni. A triplaesõ azonban folytatódott az Orenburgnál, hiszen elõbb Zhedik, majd Bonner is eredményes volt távolról. Összesen 11 kísérletükbõl 8 utat talált a gyûrûbe, ami egészen elképesztõ mutató. Ennek ellenére sokáig 6-8 pont környékén mozgott a differencia. Sajtós szempontból (is) óriási szerencse, hogy az Orenburg honlapján élõképes közvetítésben láthattuk a találkozót. Az online statisztika ugyanis nem árulkodik arról, hogy a Sopronnak lett volna lehetõsége a felzárkózásra. A mai délutánon azonban egyetlen olyan klasszis egyéni teljesítmény sem érkezett, aki ilyen szituációban kézbe vette volna az irányítást. Így a negyed végére maradt a 9 pontos hátrány.

A záró szakasz Anoikina és Fegyverneky kosárváltásával indult. Fegyverneky ziccere után azonban 7 percig nem talált be a Sopron. Igor Polenek 57-44-nél kért idõt, de Bonner triplája után 65-44-nél már a 20 pontot is átlépte a különbség. Innen nem volt visszaút, de figyelni kellett arra, hogy a különbség ne szálljon el nagyon. Hawkins triplája után 65-49-re módosult az állás. Az Orenburg még idõt kért, majd az utolsó percben Hawkins sportszerûtlenje után Bonner büntetõje és Zhedik újabb triplája állította be a végeredményt. A magyar bajnoki címvédõnél Hawkins 15, Fegyverneky 12 pontig jutott.

Eredmény
Nagyezsda Orenburg – UNIQA Euroleasing Sopron 71–49 (19–14, 18–17, 14–11, 20–7)

Hirdetés