Hirdetés
Archivum

Extra harmadik negyeddel verte Szerbiát az U16-os válogatott:

:

Hirdetés

A magyar U16-os válogatott 68-59-re legyõzte Szerbiát az udinei A-divíziós Európa-bajnokságon a 9-16. helyért zajló csatározások alkalmával. A magyar lányok ennek a sikernek köszönhetõen a hétvégén a 9-12. helyért játszanak, így biztosan megõrizték A-divíziós tagságukat.

Nagy tét mellett dobták fel a labdát, hiszen a gyõztes csapat már pénteken biztosíthatta tagságát az élvonalban, elkerülve, hogy a hétvégén ki-ki meccseket kelljen játszania. A találkozó elsõ pontját a szerbek legismertebb játékosa, az elõzõ meccsüket kihagyó Jelena Mitrovic szerezte, aki az elsõ negyedben egymaga 8 pontot jegyzett. Erre Horváth Fruzsina válaszolt, majd Dúl Panka pontjaival már a mieink jártak elõrébb. Az elsõ szakaszban fej-fej mellett váltott vezetéssel haladtak a csapatok. 12-11-ig jellemzõen a mieink vezettek, majd ezt követõen az elsõ szakasz hajrája a szerbeknek sikerült jobban. Végül 17-12-re fordítottak és egy negyed után úgy voltak 19-17-es elõnyben, hogy a játékrészt Tóth Orsolya 2+1-es megoldása zárta.

A második szakaszt Wentzel Nóra két duplája vezette fel, így 21-20-ra vezettünk. Ezt a játékrészt pontszegényebb játék, de hasonló fordulatok jellemezték. A szerbek 25-21-ös elõnyt alakítottak ki, de Angyal Barbara két triplájával 27-27-nél ismét egyenlõ volt az állás. Varga Alíz pedig 29-28-nál ismét elõnyhöz jutatta a mieinket. Ez az 1 pont már a félidõig megmaradt, így 20 perc játékot követõen 31-30-as magyar vezetést regisztrálhattunk. A statisztika (is) kiegyenlített játékról árulkodott, valamivel jobban szedtük a lepattanókat, de a meghatározó mutatókban nagy különbséget nem láthatunk.

A harmadik negyed elején még riválisunk került 32-31-es elõnybe. Innen azonban egy új mérkõzés kezdõdött. Angyal Barbara már a 10. pontját szerezte, de két szerb pontatlanságot kihasználva Dúl Panka és Horváth Fruzsina is betalált. Nem telt el két perc amikor 37-32-re elléptünk. Nagy sorozatunk egészen 48-33-ig tartott, amikor a 17-1-es szériánk lezárult. A játék minden elemében jobb volt ebben a periódusban a magyar csapat. Rendkívül koncentrált, gyors, szervezett és ötletes játékot láthattunk. A negyed utolsó 3 perc 55 másodperce nem hozott magyar találatot, de így is 48-40-es elõnyben voltunk a záró szakaszhoz érkezve.

Az utolsó 10 perc elején Wentzel Nóra volt eredményes, majd Angyal Barbara már a negyedik tripláját szerezte, amikor 53-42-nél újra 10 egység fölött járt a differencia. Gyakorlatilag a mérkõzés 8-12 pont között ált be. Nem adja vissza a statisztika, hogy a magyar csapat nagyon stabilan tartotta kézben az irányítást és nem volt benne a játékban egy nagy futás a szerbek részérõl. Amikor 62-52 után Mányoky Réka triplája célt ért 3 perccel a lefújás elõtt, végleg eldõlt a gyõztes kiléte. A folytatásban a szerbeknél is behullott egy hérompontos, de 8 pontnál közelebb nem kerültek. Válogatottunk 68-59-es gyõzelmet aratott és elérte a kitûzött célját: úgy õrizte meg az A-divíziós tagságát, hogy nem kell a hétvégén sorsdöntõ meccseket vívnia.

A magyar csapatból Angyal Barbara 18, Wentzel Nóra 16, Dúl Panka 10 ponttal zárt.

Eredmény
Magyarország U16 – Szerbia U16 68-59 (17-19, 14-11, 17-10, 20-19)


Statisztika

Hirdetés