Hirdetés
USA

Extra harmadik negyeddel jutott döntőbe a South Carolina

NC State Wolfpack - South Carolina Gamecocks 59-78 (16-16, 15-16, 6-29, 22-17)

NCAA Women's Championship - Final Four
Cleveland, OH - Rocket Mortgage FieldHouse

NC State Wolfpack: Baldwin 12, Collins 7/3, James 20/9, Hayes 3/3, Rivers 5/3. Csere: Cox, Steele, Brooks 10, Collier 2.

South Carolina Gamecocks: Paopao 10/6, Cardoso 22, Kitts, Hall 3/3, Johnson 13/9. Csere: Watkins 8, Johnson 9/3, Fulwiley 7/3, Feagin 6.

Fotó: South Carolina Gamecocks

Hirdetés

Elrajtolt az NCAA Divízió I-es női kosárlabda bajnokságának clevelandi négyes döntője. Az első elődöntőben a South Carolina kiemelkedő harmadik negyeddel 78-59-re verte az NC State gárdáját.

Az első félidő még jóval szorosabb csatát ígért, mint amit a végeredmény mutat. A South Carolina ugyan 5-0-val kezdett, de ezt követően 7-5-re fordított az NC State és innentől nem alakult ki nagy különbség ebben a szakaszban. Pár ponttal jellemzően az NC State járt előrébb, de egy triplával zárta az első etapot a South Carolina, így 10 perc után 16-16 állt az eredményjelzőn. A második negyedre annyit változott a játék képe, hogy ezúttal a South Carolina járt előrébb pár ponttal, de ők sem tudtak jobban elszakadni. Kamilla Cardoso dominált, aki az első félidőben egymaga 16 pontot szerzett. Kisebb sérülés miatt azonban a félidő utolsó két percében le kellett cserélni, így óriási kérdés volt, hogy mit hozhat a folytatás. Egyet lehetett biztosra tudni, hogy a nagyszünetben 32-31-re vezetett a South Carolina.

Fotó: South Carolina Gamecocks

A harmadik negyedre visszatért Kamilla Cardoso, az NC State pedig eközben igyekezett újítani és zónára váltottak. Ezt a zónát azonban könyörtelenül átdobta a South Carolina. A kilenc távoli kísérletükből öt sikeresnek bizonyult ebben a 10 percben. Ennek megfelelően gyorsan kinyílt az olló. Teljesen szétesett az NC State, nyolc percen át nem találtak be. Végül 29-6-ra nyerte a harmadik etapot a South Carolina. A záró szakaszban a szemmel láthatóan nem egészséges Kamilla Cardosónak nem is kellett pályára lépnie. Magabiztosan tartotta előnyét a South Carolina és egy pillanatig nem volt kérdés a győztes kiléte. A végül 22 ponttal és 11 lepattanóval záró Cardoso mellett a South Carolina keretéből ki kell emelni Ashlyn Watkins 20 lepattanóját, Raven Johnson 13 és Te-Hina Paopao 10 pontját. Dawn Staley gárdája a kiemelkedő harmadik negyedének köszönhetően magabiztosan őrizte meg veretlenségét és 2022 után ismét döntőt játszhat.

A South Carolina ellenfele a vasárnap 21 órakor kezdődő döntőben az Iowa lesz.

Fotó: South Carolina Gamecocks

Hirdetés