Hirdetés
Archivum

Extra játék és fölényes soproni gyõzelem a bajnoki rangadón:

:

Hirdetés

A 16. fordulóban került sor a bajnoki rangadóra a tabella elsõ két helyezettje, a Sopron Basket és az Atomerõmû KSC Szekszárd között. A két csapat nem volt egy súlycsoportban, a soproni együttes extra védekezéssel és pontos támadójátékkal 82-48-as gyõzelmet aratott.

Szép számú közönség elõtt igazi rangadó hangulatban dobták fel a labdát Sopronban. A címvédõnél Fegyverneky Zsófia kihagyni kényszerült a találkozót, míg a kimaradó légiós Amanda Zahui volt. A KSC Szekszárdnál Erica McCall melegített a társaival, de nem tudta vállalni a játékot. Yvonne Turner triplája vezette fel a csatát, az elsõ perceket azonban még pontszegény játék jellemezte. Ezt követõen a házigazda kapta el a fonalat és 11-0-ra ellépett. Szekszárdi oldalról az elsõ találatot Abby Bishop hárompontosa jelentette.

Az elsõ szakaszban a soproni elõny 6-10 pont között mozgott. A 20-14-rõl induló második negyed eleje hozta el a döntést: 14-0-s futással a címvédõ állva hagyta kihívóját. Ezen futás során már az ötödik sikeres távoli dobását is elkönyvelhette Roberto Iniguez gárdája, miközben védekezésben is extrát nyújtott. Gyakorlatilag nem engedett dobóhelyzetet ellenfelének a Sopron. Ráadásul hét eladott labdába kényszerítette bele riválisát.

A 37-18-as félidõ alkalmával a statisztika reális képet festett a meccsrõl. A Sopron 30 mezõnykísérletébõl 14 sikeres lett. A lepattanókat tekintve pedig 23-17-re vezetett a címvédõ. A harmadik negyedben stabilan 20 egység felett állt be a differencia a felek között. A játékrész végén már 60-37 állt az eredményjelzõn. Yvonne Turner játékát külön is kell emelni, aki 30 perc után úgy járt 18 pontnál, hogy a 9 mezõnykísérletébõl 7 sikeres volt. Eközben csapatszinten a Sopron már ekkor 16 gólpassznál járt, miközben a KSC mindössze 6-nál.

A záró szakaszban már nem lehetett kérdés a gyõztes kiléte. A különbség a 30 pontot is átlépte. Úgy ért véget a mérkõzés, hogy mindkét szakmai stáb minden bevethetõ játékosának lehetõséget adott. Soproni oldalon mindenki be is talált ezen az estén. A 82-48-as siker alkalmával a címvédõ legeredményesebbje a 20 pontos Yvonne Turner lett. A Szekszárd gárdájában Abby Bishop jutott 19 egységig.

Eredmény

Sopron Basket – Atomerõmû KSC Szekszárd 82-48 (20-14, 17-4, 23-19, 22-11)

Statisztika


 

Hirdetés
Hirdetés