Hirdetés
Archivum

Extra kezdéssel magabiztos szekszárdi gyõzelem:

:

Hirdetés

Az Európa Kupa H-csoportjában az Atomerõmû KSC Szekszárd 72-49-es gyõzelmet aratott a Nymburk otthonában. A szekszárdi együttes kiváló kezdéssel alapozta meg a nagy különbségû, magabiztos sikert. A KSC a gyõzelmének köszönhetõen 5 gyõzelemmel és 1 vereséggel, +79-es pontkülönbséggel csoportja élén végzett.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Abby Bishop triplája vezette fel a mérkõzést. Extrán kezdett a KSC, nem telt el 5 perc és 18-0-ra ment Zeljko Djokic együttese. A folytatásban ugyan rendezték a soraikat a hazaiak, de a különbség 20 pont környékén állandósult a felek között. A játék minden elemében riválisa fölé nõtt a KSC. Az elsõ negyed hajrájában ráadásul ismét pályára léphetett Gereben Lívia. A 26-8-ról induló második etapban kiegyenlítettebb mederben haladt a küzdelem, a magabiztos vezetést azonban semmi sem veszélyeztette. Kiemelkedõ dobóformát mutatott a magyar csapat, az elsõ 20 percben a 28 mezõnykísérletbõl 17 sikeresnek bizonyult. Született 12 pont gyorsindításból, 21-15-re vezettek a mieink a lepattanókban. Az egyéni teljesítményeket nézve pedig Frida Eldebrink 16, Erica McCall 12, Abby Bishop 9 pontnál járt. Így állt össze a 45-25-ös vezetés.

A harmadik szakaszban sem változott a játék képe. A KSC stabil teljesítménnyel 20 pont környékén menedzselte elõnyét. Láthattunk kifejezetten szép villanásokat, miközben összességében a küzdelem dominált a pályán. A játékrészt Erica McCall triplája zárta, amivel 55-33-ra vezettek a mieink. Az amerikai légiós ezen az estén nem hibázott dobást mezõnybõl, ezen hárompontosa mellett a duplákat tekintve mind a hét kísérlete utat talált a gyûrûbe. A záró szakaszban a gyõzelem nem forgott veszélyben. A végelszámolás tekintetében igencsak fontos minél nagyobb különbség kialakítása lehetett a cél. A Szekszárd legnagyobb elõnye 27 egység volt, melyet 62-35-nél regisztrálhattunk. Ebben a mederben haladva ért véget az összecsapás. Remek teljesítményt láthattunk a magyar csapattól, mely így csoportja élén végezve került a rájátszásba.

Eredmény

Basketball Nymburk – Atomerõmû KSC Szekszárd 49-72 (8-26, 14-19, 11-10, 16-17)

Statisztika


 

Hirdetés