Hirdetés
Magyarország

Extra második félidővel és igazi triplaesővel győzte le a Szekszárd a Sopront

TARR KSC Szekszárd - Sopron Basket 86-71 (20-23, 21-18, 27-10, 18-20)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 7. forduló
Szekszárd, Városi Sportcsarnok
Tóth Cecília, Török Daniella, Minár László Balázs (Bogárdi János)

TARR KSC Szekszárd: Horváth 20/15, Monroe 12, Boros 10, Westbeld 16/6, Holcz 6. Csere: Theodoreán, Stanacev 18/6, Mányoky 4, Krnjic, Árvai

Sopron Basket: Sitku, Turner 11/6, Mompremier 12, Brooks 9, Böröndy 7. Csere: Fegyverneky 6, Varga 5/3, Papp 8, Crvendakic 4, Toman R. R. 9,

Hirdetés

A Tippmix Női NB I. A 7. fordulójában a TARR KSC Szekszárd 86-71-re legyőzte a Sopron Basket együttesét.

A két csapat párharca az elmúlt években meghatározó rangadóvá nőtte ki magát. Bár nagy változások történtek az idei évadra, de a rivalizálás presztízse nem lett kisebb. Ez egyértelműen érződött a hangulaton. Kathryn Westbeld és Beatrice Mompremier kosárváltása vezette fel a találkozót. Nem sokat kellett várni és igencsak felpaprikázódott a rangadó. Történt ugyanis, hogy Böröndy Vivi szabálytalansága után Jacinta Monroe a térdét fájlalva a parketten maradt. Végül nem volt szükség ápolásra, de a játékvezetők úgy ítélték meg, hogy a hazai gyúró már belépett ápolni a pályára. A KSC padja ezt vitatta, aminek technikai lett a vége. Ekkor öt perc sem telt el, de megalapozta a derbit az eseménysor. Fordulatokban nem volt hiány az első etapban. A szekszárdiaknak 12-8-nál volt egy megugrásuk, majd Fegyverneky Zsófia triplájával a negyed hajrájában 23-18-nál a Sopronnak. Az első szakaszt végül Boros Julcsi találata zárta, amivel 23-20-ra módosult az állás. A második negyed elején Kathryn Westbeld volt a főszereplő, a szekszárdiak légiósa öt gyors pontot értékesített, amivel 25-23-ra fordított a házigazda.

A faultok miatt igencsak töredezett volt a játék, de közben fokozatosan a Szekszárd fölénye rajzolódott ki. Horváth Bernadett triplája után 31-27-nél Gáspár Dávid időt is kért. 33-31-ig érdemben nem változott a játék, majd sorrendben Jacinta Monroe, Mányoky Réka és Boros Julcsi találataival 39-31-re megugrott a KSC. Turner Yvonne triplája törte meg a kisebb soproni kosárcsendet. Amikor Turner egy indításból is betalált, 41-38-ra hozta fel a csapatát. Ekkor hazai időkérés állította meg a játékot. A szekszárdiak már nem találtak be. Az első félidő slusszpoénja Toman Rékáé volt, aki egy triplával 41-41-re alakította az eredményt. A Szekszárd 32-ből 16-ot, a Sopron 24-ből 12-t dobott be mezőnyből. A harmadik negyedet gyors kosárváltás indította, majd 43-43 után jöttek a hazai triplák. Westbled és Stanacev egy-egy alkalommal, Horváth kétszer volt eredményes. Horváth Betti második hármasa 57-45-re alakította az állást.

A hazaiak nagy futása 61-45-ig tartott. Időkérés után 61-49-re szépített a Sopron Papp Dia és Böröndy Vivi révén. Erre azonban hazai részről Mányoky Réka és Alexandra Stanacev válaszolt. Horváth Betti újabb triplája után pedig 68-51-re alakult az állás. Innen futottak neki az utolsó 10 percnek a csapatok. 27-10-re nyerte a harmadik szakaszt a Szekszárd. A záró etap elején igyekezett megfogni a meccset a Sopron. Amikor Turner Yvonne hármasa célt ért, 72-59-re szépített a címvédő. Erre azonban 6-0-val válaszolt a Szekszárd. Ráadásul ezen futás közben a soproniaktól kipontozódott Turner. Horváth Bernadett az ötödik tripláját értékesítette, amivel 81-60-nál átlépte a 20 pontot a differencia. Egy emberként ugrott talpra a hazai publikum. Innen már nem lehetett kérdés a győztes kiléte. A különbség annál inkább, hiszen ennek óriási jelentősége lehet a végelszámolásnál. 86-65 után a soproniak zárták 6-0-val az összecsapást, amivel kialakult a 86-71-es végeredmény.

Hirdetés