Hirdetés
Magyarország

Extra teljesítménnyel vette el a Sopron veretlenségét az UNI Győr MÉLY-ÚT

UNI Győr MÉLY-ÚT - Sopron Basket 76-73 (19-15, 18-13, 19-28, 20-17)

Bajnokság, 16. forduló
Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok
Papp Péter, Tőzsér Dénes Kelemen, Csabai-Kaskötő Brigitta (Bodrogváry Iván József)

UNI Győr MÉLY-ÚT: Canada 18/3, Dubei 10, Oroszová 18/12, Dombai 7/3, Mompremier 10. Csere: Varga -, Rozmán -, Nagy -, Weninger 7, Razheva 6.

Sopron Basket: Williams 25/3, Varga A. -, Jovanovic 15/6, Határ 12, January 4. Csere: Fegyverneky -, Sitku -, Brooks 17/9, Varga S. -.

Hirdetés

A bajnokság 16. fordulójában az UNI Győr MÉLY-ÚT hazai pályán 76-73-ra múlta felül a Sopron Basket együttesét. Ezzel idén többé nem veretlen a magyar bajnok.

A női bajnokság Győr-Moson-Sopron megyei rangadóját Jordin Canada hárompontosa indította, mellyel a hazaiak magukhoz is ragadták a kezdeti előnyt. A Sopron azonban hamar felzárkózott Williams közeli dobásával, de Dubei ziccerének köszönhetően a vezetést nem tudták átvenni (5-2). Ekkor Nevena Jovanovic büntetői következtek. Mivel mind a kettőt bedobta, majd egy újabb kosarat is szerzett, így a magyar bajnok 6-5-nél már vezetett is. Ezt követően viszont Iványi Dalma tanítványai ismételten feltámadtak és sorozatban négy pontot szereztek. 10-8-nál megint csak Jovanovic volt sikeres, így a győrieknek kellett időt kérniük. Visszatérve a hazaiak mindent megtettek, hogy megőrizzék előnyüket. Bár egy pillanatra a Sopron került lépéselőnybe, a fehér-zöldek mégis magabiztosan tartották a felek közti különbséget. 19-13-nál Sabina Oroszová találatán volt a sor. A folytatásban Weninger Virág követett el személyi hibát Williams egyik támadása közben, amiért a Sopron amerikai légiósa kettőt dobhatott. Mivel mind a kettő bement, így a vendégek négy pontra tudtak felzárkózni – az első negyed végül 19-15-ös eredménnyel végződött.

A második felvonás szintén Williams pontjaival folytatódott. Távolról szerzett találatot, majd csapattársa Jelena Brooks volt sikeres, mely dobásokkal 19-20-ra változott az állás. Ekkor azonban a Győr oldaláról Razheva találata visszaállította az eddig megszokott győri előnyt (21-22), ezzel pedig megkezdődött az adok-kapok játék a résztvevő csapatok között. Egyszer az egyik, aztán pedig a másik fél szerezte meg az 1 pontos előnyt. Weninger Virág találatával a Győr 28-25-nél tudott megint csak, “jelentősebben” elszakadni, ekkor pedig Gáspár Dávid kért időt. Talán mondható, hogy ebben a Sopron elleni első félidőben a hazai együttes az idei szezon egyik legszebb teljesítményét produkálta – elképesztő magabiztosságot és koncentrációt lehetett rajtuk látni. 30-26-nál újabb Soproni időkérésen volt a sor, de a rövid taktikai eligazítás ellenére sem találta a ritmust Gáspár Dávid csapata. A nagyszünetre a hazaiak majdnem 10 pontra növelték előnyüket, 37-28-ról fordulhattak a felek.

A harmadik negyed eredményét tekintve, az első pár percek bár a Sopronnak jobban kedveztek – négy ponttal többet szereztek, mint a hazaiak – az előny továbbra is a Győr kezében maradt. Az ötödik perchez közeledve 46-41 volt az állás, amikor is Iványi Dalma kért csapatának időt. Visszatérve a soproni együttes támadhatott, egy kihagyott dobás után January szedett támadólepattanót, akit visszatétel közben Dubei Debóra faultolt, így az amerikai légiós kettőt dobhatott. Mind a kettő bement neki, amivel 46-43-ra változat az állás. Ezután a Sopron Basket 46-47-nél Williams közelijével ragadta magához a szót. Iványi Dalma tanítványai azonban továbbra sem hagyták magukat. Sabina Oroszova triplájával ismét ők kerültek lépéselőnybe, de végül 56-56-nál Williams találata kiegyenlítette a mérkőzést, a végső játékrész pedig innen folytatódhatott.

Az utolsó etap elején is fej-fej mellett haladtak a résztvevők, míg nem Oroszová hárompontosával a Győr ismét minimálisan meglépett (63-59). Erre azonban Nevena Jovanovic is triplával válaszolt, amivel a Sopron ismét egy pontra zárkózott fel. Ekkor megint csak Oroszová volt sikeres, majd Brooks találata után Dubei is kosarat szerzett. 67-65-nél pedig Iványi Dalma kért szusszanásnyi időt csapatának. A folytatásban sem változott a találkozó dinamikája. Egészen az utolsó másodpercekig ki-ki harc volt a pályán, egyik fél sem hagyta meglépni a másikat. Végig egymástól vették át az egy pontos lépéselőnyt, egészen az utolsó percig, amikor is éppen a Győré volt a szó – Canada sikeres közelije után (74-73). Ekkor Gáspár Dávid kérte ki egyik utolsó idejét. Visszatérve Canada dobhatott kettőt – minekután January faultolta őt az időkérés előtt – amiből kétszer be is talált, ezzel pedig 76-73-ra változott az állás. Gáspár Dávid ezt kihasználva még kért időt egy végső taktikai húzásra, ám ezt csapata már nem tudta kosárral befejezni. Rendkívül szoros meccsen tehát, extra játékkal, a megyei rangadót az UNI Győr MÉLY-ÚT nyerte 76-73-ra, amivel pedig elvették a Sopron Basket idei veretlenségét.

Hirdetés