Hirdetés
Archivum

EYOF elõdöntõ Oroszország ellen:

:

Hirdetés

Pénteken 11 óra 45 perctõl Oroszországgal negyeddöntõzik Bakuban a 2019-es EYOF leány kosárlabda tornáján az U16-os válogatottunk. Igor Skocovski együttesére az eddigi legnagyobb feladat vár.

Fotó: MOB

Fotó: MOB

A magyar válogatott remek csoportkört teljesített, Lengyelország és Törökország magabiztos legyõzésén túl a felkészülést tekintve legalább annyira értékes visszajelzéseket adott a csehek elleni mérkõzés is. Még egy héttel ezelõtt azzal kezdtük a torna felvezetését, hogy a közelgõ Európa-bajnokságra történõ felkészülés szempontjából olyan hasznos meccseket játsszon együttesünk, mely a szakvezetés és a játékosok munkáját érdemben segíti. Ez pedig már most megtörtént, a hétvége további eredményeitõl függetlenül.

Fotó: MOB

Fotó: MOB

A mieink úgy zárták a csoportkört, hogy legalább átlagban 10 percet mindenki a pályán töltött, amihez csapatszinten 38%-os mezõnymutatóhoz 34.7 lepattanó és 17.7 gólpassz párosult. A szerzett labdák magas száma – kereken 22-es átlaga lett a mieinknek – pedig a védekezés hatékonyságát mutatja. A szakmai stáb ezt tekintette az egyik kulcsmomentumnak. Ki kell emelni, hogy meccsenként átlagban öttel több támadólepattanót szedtünk, mint riválisunk. Amíg pedig ellenünk átlagban 33 eladott labdájuk volt a csapatoknak, addig nálunk átlagban csak 20.7-et jegyeztek fel. A védekezés mellett tehát nagy fegyvertény, hogy a festékben is hatékonyak vagyunk. Az indításos pontokon túl a második esélybõl elért találtok ebben a korosztályban – ha lehet így fogalmazni – még fontosabbak.

Az orosz csapat +33-as pontkülönbséggel, három gyõzelemmel zárta a csoportkört. A klasszikus orosz erényeket csillogtatták a tornán. Átlagban tízzel több lepattanót szedtek riválisaiknál és érdemes kiemelni, hogy meccseként átlagban több, mint öt hárompontost értékesítettek. A 74%-os büntetõzésük az egész mezõny egyik legjobbja. A mieinknél viszont kevesebb szerzett labdájuk és több eladott labdájuk van. Érdekesség, hogy amíg az orosz csapatnak átlagban nagyjából 64 mezõnykísérlete volt a három csoportmeccsén Bakuban, addig nekünk tízzel több rádobásunk.

Fotó: MOB

Fotó: MOB

Összességében úgy lehetne felvezetni a mérkõzést, hogy Oroszország ellen játszani minden korosztályban szép feladat és minõségi erõpróba. Karakteres centerjátékkal rendelkezõ képzett riválisnak számítanak. Erõs generáció formálódik az oroszoknál. Érkeznek tõlük is az elsõ olyan fiatalok, akik már az újragondolt utánpótlás képzésükben szerezték az alapokat. Kristina Savkovich pedig, aki jelenleg 15 pontot átlagol Bakuban, a jövõ egyik nagy sztárja lehet, ha így fejlõdik. Ugyanakkor nálunk is egy kiváló generáció bontogatja szárnyait. A lányok már decemberben a Balkán Kupán és az ORV-n, majd áprilisban Franciaországban bizonyították, hogy mindenkivel versenyképesek az elitbõl.

Statisztikai összehasonlítás

Magyarország

Oroszország

Hirdetés