Hirdetés
Magyarország

“Ez egy kép, hogy mire kell törekednünk”:

:

Hirdetés

A DVTK TV Napos oldal magazinja egy hosszabb riportot közölt az Aluinvent DVTK Európa Kupa szerepléséről. Ebben Pusztai Petra mellett Földi Attila vezetőedző is nyilatkozott.

A DVTK szakvezetője pályafutása során először irányított csapatot az Európa Kupában. “Örülök neki, hogy ezen a mérföldkőn túl vagyok. Amikor elkezdődik a mérkőzés, az ember ezzel nem foglalkozik. Előtte a körítés más, de amikor elkezdődik, akkor a mérkőzés ugyanaz, a célok ugyanazok, győzni szeretnénk. Ott már nem is foglalkozok azzal, hogy különlegesebb nemzetközi mérkőzés zajlik.” – mondta Földi Attila, akit kérdeztek arról is, hogy a Covid miatt visszalépő svéd Umea nélkül három csapatosra csökkent a csoport összetétele.

“Én örültem volna, ha ők ott vannak. Szigorúan papíron a másik két csapatnál nem voltunk erősebbek. Úgy számoltam, ha így lehet mondani, hogy az a meccs a legbiztosabb. Így a három meccses sorozatterhelésben nekünk több esélyünk lehetett volna. Nagyon jó kezdője van a Ramlának és az Ormanspornak, de nincs olyan hosszú kispadjuk. Én abban láttam a saját lehetőségünket.” – jelentette ki Földi Attila, aki a Ramla elleni mérkőzést így foglalta össze.

Olyan WNBA játékosok vannak ott, akik saját maguk oldják meg a meccset. Nem kell túl sok taktikai dologra gondolni. Rendkívül jól futnak, nagyon fizikálisak. Olyan sebességgel kosárlabdáznak, ami nem megszokott nálunk. Rengeteg gyors indítással dolgoznak. Az volt a kulcs, hogy megpróbáljuk a futásukat lelassítani, tördelni a játékot. Okosan használni a faultokat, mert az hibánk szokott lenni a bajnokságban, hogy nem érezzük: mikor, hogyan kellene a játékot lelassítani. Erre törekedtünk, ez volt a koncepció és amíg bírtuk, addig egész jól partiban voltunk. Utána komoly faultproblémáink lettek, fizikálisan elfáradtunk. A végén mindent vagy semmit alapon olyan taktikába mentünk bele, hogy megpróbáltunk csapdázni minden átadás után, ami rizikós is, mert ha az ellenfél kijátssza, akkor könnyű kosarat érhet el. Ha ebbe nem megyünk bele, akkor lehet, hogy szorosabb a végeredmény.

– értékelt a DVTK vezetőedzője, aki hangsúlyozta: a buborék alatt is igényelte a csapat a kikapcsolódást. “Talán ez volt a legkülönlegesebb élmény az egészben. Ez volt az egyedüli pár nap, amikor a meccs után is azt mondták, hogy menjünk edzeni. Eddig nem fordult elő. Mindig a pihenőért esedeznek, de annyira be voltunk zárva és annyira nincs mozgástér, hogy azt mondták, menjük és mozogjunk minden alkalommal.” – tette hozzá.

Óriási öröm, mindenki nagyon boldog volt. Büszke voltam a lányokra. Ez egy kép, hogy mire kell törekednünk, hogyan kell játszanunk.

– mondta a továbbjutásról Földi Attila.

Fotó: DVTK.eu

Hirdetés