Hirdetés
Utánpótlás

“Ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy a fiatal játékosok fejlődjenek”:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopton Basket

Hirdetés

Február 5-6-án kerül megrendezésre négy csapat részvételével a Női dr. Hepp Ferenc Kupa Döntő a Novomatic Aréna nagytermében, mely a Női Amatőr NB1 sportszervezeteinek kupa versengése. A négy csapat egyike a Sportdarázs-SMAFC, mely történelme során először jutott be a négyes döntőbe. Giustino Altobelli vezetőedző a Soproni Darazsak Sportakadémia videós riportjában beszélt a várakozásairól.

A Sportdarázs-SMAFC a Tatát, az UNI-Győr SZESE gárdáját és a negyeddöntőben végletekig kiélezett csatában az MTK-TFSE-t múlta felül.

“Azt gondolom, hogy számunkra ez egy nagyszerű eredmény. Senki nem gondolta volna, hogy bejuthatunk a legjobb négy közé. Nagyszerű lehetőség ez nekünk. Nagy köszönettel tartozom a Soproni Darazsak Sportakadémia szakmai stábjának, hogy ez sikerülhetett. Mindenképpen arra koncentrálunk, hogy jól szerepeljünk. Ez egy remek lehetőség arra, hogy a fiatal játékosok fejlődjenek.” – nyilatkozta a Giustino Altobelli.

A hétvégi mérkőzéseket a Novomatic Aréna nagytermében rendezik, így szélesebb közönség előtt is megmutathatja magát a Sportdarázs-SMAFC.

“Sokat játszunk különböző csarnokokban, ez nem újdonság. Most megpróbáljuk belakni a nagy termet. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ezt az eredményt idegenben értük el. Mindenképpen nagy lehetőség, hogy nem kell utaznunk. A szülők, szurkolók kijönnek, ami lendületet adhat.” – tette hozzá az olasz szakember.

Az elődöntőben szombaton 18 órától az SZPA-HSE lesz a soproniak riválisa.

“Természetesen felkészülünk az ellenfelünkből, de legalább ilyen fontos, hogy saját magunkkal foglalkozzunk, hogy a lehető legjobbat tudjuk nyújtani.” – összegzett Giustino Altobelli.

A teljes riport megtekinthető az alábbiakban:

Hirdetés