Hirdetés
Magyarország

„Ez most küld előre!” – kupagyőzelmet ünnepelhetett a Sopron Basket csapatával Sitku Zsuzsi:

:

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

Hirdetés

A Sopron Basket sikerét hozta a 2023-as Killik László Női Magyar Kupa. Az ünneplés alkalmával a Novomatic Arénában az egyik hálót Sitku Zsuszi, a Soproni Darazsak Sportakadémia növendéke vághatta le, aki tevékenyen kivette a részét a sikerből.

Bennem most elmondhatatlan érzések kavarognak. Különösen úgy, hogy ehhez a meccshez hozzá is tettem, így hozzám közelebb állónak érzem a sikert.

– mondta az NKA Universitas PEAC ellen 89-46-ra megnyert finálét követően Sitku Zsuzsi, aki a döntőben 8 perc 9 másodpercet töltött a pályán. Ez idő alatt egy 2+1-es helyzetet harcolt ki és értékesített, illetve egy szerzett labdát és egy blokkot is feljegyeztek a statisztikai lapjára.

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

Lehet, hogy furcsán hangzik, de az, hogy levághattam a hálót, hatalmas álom volt. Nem én kértem, hanem a többiek mondták, hogy vágjam le. Ez így nagyon nagy szó és hatalmas élmény számomra.

– idézte fel az ünneplést követő pillanatokat széles mosollyal az arcán a soproniak játékosa.

„Hatalmas mérföldkő a pályafutásomban.” – tette hozzá Sitku Zsuzsi. Még januárban beszélgettünk hosszabban a soproniak fiataljával, aki a posztváltás folyamatában jár. Immár hármasként is bizonyíthat és egyre jobban megtalálja számításait.

Szerintem sikerült előrébb lépnem. Látom a fejlődést. Már a döntőben is éreztem is, hogy több mindent meg tudtam valósítani védekezésben. Nagyon boldog vagyok!

– hangsúlyozta Sitku Zsuzsi, aki nem titkolta, hogy újabb lendületet adhat a sikerélmény. „Ez most küld előre!” – tette hozzá.

Hirdetés