Hirdetés
Európa

Ez történt a topligákban a hétvégén:

:

Hirdetés

Igazi nagyüzem volt az európai pályákon a hétvégén. Röviden áttekintjük, hogy milyen történések határozták meg a fontosabb bajnokságokat.

Oroszországban az UMMC Jekatyerinburg 85-64-re legyőzte a Krasznojarszkot. Brittney Griner 22 ponttal és 13 lepattanóval dupla-duplát ért el. Mellette Maria Vadeeva (15 pont, 10 lepattanó) és Courtney Vandersloot (12 pont, 12 gólpassz) is dupla-duplát jegyzett. Allie Quigley pedig 14 egységig jutott. A Dinamo Moszkva vendége volt a Nagyezsda Orenburg. Yvonne Turner a 91-64-es orenburgi siker alkalmával 26 perc alatt 12 pontot és 4 lepattanót jegyzett.

Csütörtökön 18 órától fogadja a női kosárlabda Euroligában a Sopron Basket a Fenerbahce Oznur Kablo gárdáját. A török sztárcsapat hazája bajnokságát tekintve szombaton magabiztos 85-56-os győzelmet aratott Adanában. A másik török Euroliga csapat a Cukurova az Ormanspor otthonában 94-72-re kikapott. A hétvége rangadója a Botas és a Galatasaray csatája volt. Ezen a Galatasaray 76-64-es sikert aratott a Botas otthonában. Bria Hartley 23 ponttal és 8 gólpasszal vezette győzelemre a csapatát.

Spanyolországban a Mann Filter Casablanca Simon Zsófia ponterős játékával az újonc Tenerifét verte. A hétvége csúcsrangadója a Salamanca – Valencia klasszikusa volt. Ezen a Salamanca 61-58-as sikert aratott.  Olaszországban is hasonlóan kiemelkedő derbit rendeztek, ahol kisebb meglepetésre a Ragusa 70-52-re kiütötte a Schio-t. Magyar szemmel a Virtus Segafredo Bologna első győzelmét érdemes még külön is kiemelni, mely alkalmával Angela Salvadores klasszis teljesítményt mutatott.

Franciaországban az élcsapatok közül, a címvédő Lyon 79-53-ra kiütötte a Landernau-t. Helena Ciak 12, Michelle Plouffe és Marine Johannes 11-11 pontot szerzett. A Lattes Montpellier Stephanie Mavunga (15 pont, 10 lepattanó) vezetésével 62-59-re múlta felül a Hainaut Basket gárdáját. A Bourges az utolsó öt percben tudta leszakítani a riválisát és biztosította be a 77-70-es sikert a Charnay otthonában.

Hirdetés