Hirdetés
Archivum

Ez volt 2018 a WNBA-ben – 1. rész:

:

Hirdetés

A WNBA hivatalos felületein az elmúlt két hét a 2018-as esztendõre történõ visszatekintésrõl szólt. Minden klub életébõl kiemeltek öt fontos pillanatot. Ezek alapján átnéztük, hogy az Egyesült Államokban a profi ligát tekintve mit hozott 2018. Az alábbiakban a Minnesota Lynx, a Dallas Wings, Chicago Sky, az Indiana Fever, a New York Liberty és a Las Vegas Aces évére tekinthetünk vissza.

Fotó: Twitter,com/WNBA

Fotó: Twitter,com/WNBA

A Minnesota Lynx esetében a szezon elsõ heteibõl két fontos pillanatot hangsúlyoznak. A napot, amikor megkapták a 2017-es bajnoki gyûrûket, illetve azt a közösségi eseményt, amit a Fehér Házi látogatásuk kiváltására hoztak tetõ alá. Rebekkah Brunson a lepattanók terén írt történelmet, Maya Moore a WNBA All-Star gála MVP-je lett. Lindsay Whalen pedig visszavonult és egykori egyetemén helyezkedett el vezetõedzõként.

Fotó: Twitter,com/WNBA

Fotó: Twitter,com/WNBA

A Dallas Wings 2018-as évébõl az Atlanta Dream elleni szezonnyitót, Skylar Diggins-Smith és Liz Cambage pontrekordját, a rájátszásba kerülést és Brian Agler vezetõedzõi kinevezését láthatjuk az összeállításban.

Fotó: Twitter,com/WNBA

Fotó: Twitter,com/WNBA

A Chicago Sky évét nézve Allie Quigley július 20-án pontrekordot felállítva megvédte címét a WNBA All-Star gála tripladobó-versenye alkalmával. Augusztus 10-én Courtney Vandersloot az elsõ játékos lett, aki egy meccsen legalább 15 pontot és 15 gólpasszt jegyzett. Augusztus 14-én Courtney Vandersloot pályafutása új mérföldkõhöz érkezett. 2018-ban ezen a napon már a 241. gólpasszát jegyezte tétmérkõzésen. Az egy szezonban elért gólpasszok számát tekintve a WNBA örökranglistájának élére került a klasszis irányító. Addig ezt a rekordot Ticha Penicheiro ‏tartotta, aki még a 2000-es évadban osztott ki összesen 236 gólpasszt. November 7-én bemutatták a csapat új logóját. November 13-án James Wade személyében megismerhettük az új vezetõedzõt a klubnál.

Fotó: Twitter,com/WNBA

Az Indiana Fever szezonját figyelve Kelsey Mitchell, Victoria Vivians és Erica Wheeler pontrekordjai szerepelnek az összeállításban. Mellettük pedig a Sopron Basket légiósát Candice Dupree-t méltatják. A liga történetének kilencedik játékosa lett, aki elérte a 6000 szerzett pontot, miközben közösségi szerepvállalásáért, jótékony munkájáért szeptember elején különdíjban részesült.

Fotó: Twitter,com/WNBA

Fotó: Twitter,com/WNBA

A New York Liberty 2018-ban új csarnokba költözött, ahol május 25-én debütált. Kia Nurse újonc pontrekordját és Shavonte Zellous emlékezetes gyõztes kosarát is kiemelték. Tina Charles a klub történetének második legeredményesebb játékosává lépett elõ, miközben Katie Smith vezetõedzõ a Hírességek Csarnokába került.

Fotó: Twitter,com/WNBA

A Las Vegas Aces május 27-én debütált új klubként a ligában. Az elsõ évükben nem jutottak rájátszásba, de nem kis szerencsével a Draft Lottery-t megnyerték, így elsõként választhatnak a 2019-es játékosbörzén. Kayla McBride új csúcsokat ostromolt. A’Ja Wilson pedig minden rekordot megdöntött és 20.7-es átlaggal az év újonca lett.

Hirdetés