Hirdetés
USA

Ezi Magbegor hosszabbított a Seattle Storm gárdájával:

:

Fotó: Seattle Storm

Hirdetés

Február 1-én megnyitott az átigazolási piac az Egyesült Államokban, így a WNBA csapatok immár hivatalosan is elkezdhették bejelenteni játékosaikat a 2023-as évadra. Számtalan érdekességet tartogatott az első hét. Most nézzük azokat a játékosokat, akik hazánkban játszanak idei évadban. Szombaton este ugyanis két magyar kötődésű bejelentés érkezett.

A Sopron Basket ausztrál légiósa Ezi Megbegor hosszabbított tengerentúli klubjával és 2023-ban is a Seattle Storm alakulatát erősíti majd. A Storm közleménye ITT olvasható. A kiváló ausztrál játékos, akinek klasszis megmozdulásait hétről hétre megcsodálhatjuk a Sopron Basket együttesében is, az elmúlt három évben a seattle-i gárdát erősítette. Eddig 85 tétmérkőzésen lépett pályára a WNBA-ben. Soproni színekben az Euroligában 11.0 pont, 8.0 lepattanót és 2.1 kiosztott blokk az átlaga idén.

A VBW CEKK Cegléd gárdáját erősítő Kiana Williams a Minnesota Lynx edzőtáborában bizonyíthat. A Lynx közleménye IDE KATTINTVA érhető el. Williams-t 2021-ben a Seattle Storm draftolta, a második körben, a 18. helyen kelt el a játékojoga. Az első évében tíz, a másodikban négy mérkőzésen lépett pályára a WNBA-ben. Ebből az utolsót már a Connecticut Sun színeiben vívta a Stanford egykori klasszisa. Ceglédi színekben a magyar bajnokságban eddig 18 találkozón 35.6 perc alatt 16.4 pontot, 3.1 lepattanót és 3.8 gólpasszt átlagolt Williams.

Hirdetés