Hirdetés
Archivum

Ezt tartogatja még a válogatott nyár:

:

Hirdetés

Bár már augusztus második feléhez érkezünk, de a válogatott események sorát tekintve a nyár még javában tart. Nézzük, hogy milyen eseményeken szurkolhatunk a folytatásban.

Nagypályán, az 5:5 kosárlabdában augusztus 15-én kezdõdik az U14-es korosztály európai seregszemléje, a Slovenia Ball. Itt a nyitó napon Lettország és Macedónia lesznek az ellenfelek. Pénteken pedig Ukrajna, majd Horvátország érkeznek riválisként. A hétvégén a keresztjátékkal, illetve a helyosztókkal zárul a torna.

Az U16-os Európa-bajnokságra augusztus 22. és 30. között Szkopjéban kerül sor. Itt az elsõ három napon a csoportkörben sorrendben Finnország, Oroszország, Olaszország lesznek az ellenfelek. A FIBA tornák jól megszokott lebonyolítása szerint a csoportkört a nyolcaddöntõk követik, ahol eldõl, hogy mely gárdák folytatják a felsõ és az alsó ágon.

A 3×3-as szakágban Magyarországon a helyszínen is több eseményen szurkolhatunk. Augusztus végén Debrecenre figyel a sportág közvéleménye. Elõbb augusztus 26-án és 27-én a FIBA 3×3 WS tornán követhetjük a felnõtt válogatottat. Ezt követõen augusztus 29-én és 30-án a 3×3 U23-as Nemzetek Ligája Közép-Kelet Európai Konferencia 5. és 6. fordulója szerepel a programban. A debreceni hétnek a csúcspontja augusztus 30. és szeptember 1. között a 3×3-as felnõtt Európa-bajnokság.

Szeptember 6. és 8. között Tbiliszi ad otthont a 2019-es U18-as 3×3-as Európa-bajnokságnak. A Világranglistán elfoglalt helyezések alapján a 12 csapatos torna alapcsoportjainak beosztása is elkészülést. A magyar lányok a D-csoportba kerültek a házigazda Grúzia és Németoország mellé.

Szeptember 13. és 15. között Budapesten a World Urban Games keretében rendezik az U23-as 3×3-as Nemzetek Ligájának szuperdöntõjét, ahol a magyar válogatott mellett a sorozat három konferenciájának legjobbjai mérik össze az erejüket. Az U23-as korosztály pedig ezt követõen október 2. és 6. között Kínában Hszian városában Világbajnokságon szerepel.

Hirdetés