Hirdetés
Archivum

Ezüstérmes a 3×3-as Világbajnokságon a magyar válogatott:

:

Hirdetés

A magyar válogatott ezüstérmet szerzett a 2017-es 3×3-as Világbajnokságon. A magyar lányok fantasztikus teljesítményt nyújtottak az elmúlt napokban. Gratulálunk! A fináléban a torna mezõnyébõl kiemelkedõ orosz csapat érvényesítve fölényét 19-12-es gyõzelmet aratott.

A magyar válogatott drámai körülmények között vívta ki a döntõs szereplés jogát. A tornán kiemelkedõen legerõsebb orosz együttesnek könnyebb útja volt, a cseheket és Hollandiát is úgy gyõzték le, hogy a 10 perces játékidõ vége elõtt elérték a 21 pontot. A két csapat a csoportkör elsõ fordulójában találkozott, akkor remek magyar helytállás mellett 12-10-es orosz siker születet.

Az oroszok az elsõ percben 2-0-s elõnyre tettek szert, de Papp Klaudia és Bozóki Bettina révén gyorsan egyenlített a magyar csapat. A folytatásban 4-2-re ismét az oroszok vezettek, ekkor viszont Theodoreán Alexandra távoli dobásával 4-4-nél ismét sikerült utolérni riválisunkat. Hatalmas energiákat mozgósított a magyar csapat, hogy mérkõzésben maradjon.

Bozóki két találatával 6-5-re fordítottak a mieink, majd ezt követõen még 7-6-ra is vezettek a magyar lányok, amikor négy és fél perc volt hátra a fináléból. Egy játékmegszakítás után Bozóki ismét megvillant és 8-7-es magyar elõnyrõl érkezett el az utolsó négy perc. Ekkor érvényesült igazán az oroszok fizikális fölénye. Gyorsan egyenlítettek, majd egy betörés után fordítottak. Büntetõvel pedig 10-8-as elõnyre tettek szert. Mindez történt fél perc alatt, így az utolsó három percbe már igen kedvezõ helyzetbõl érkeztek.

Még 10-8-nál két kimaradt orosz büntetõ után volt egy támadása a magyar válogatottnak a felzárkózáshoz. Miután nem sikerült közelebb kerülni, innentõl már nem volt kérdés a gyõztes kiléte. A fináléban a magassági fölényben játszó és a teljes nõi mezõnybõl az adottságok, illetve a nemzetközi rutin alapján kiemelkedõ orosz csapat érvényesítette fölényét és megérdemelten szerezte meg az aranyérmet.

Régen láthattunk ennyire felszabadult ezüstérmes csapatot egy világversenyen, mint amilyen a magyar volt. A Facebook oldalunkon megtekinthetõek a lefújás utáni ünneplés pillanatai. Minden elõzetes várakozást felülmúlva menetelt a döntõig a válogatottunk. Gratulálunk!

A magyar csapat tagjai: Bozóki Bettina, Papp Klaudia, Süle Krisztina, Theodoreán Alexandra. A stábot Károlyi Andrea, Jakab Máté, Takács Krisztina és Vereb József alkotja.

Eredmény

Döntõ

Oroszország – Magyarország 19-12

Bronzérmékõzés

Hollandia – Ukrajna 13-15

Hirdetés