Hirdetés
Archivum

Ezüstérmes a magyar válogatott a 3×3-as Világbajnokságon:

:

Hirdetés

Ezüstérmes a magyar válogatott a 2019-es 3×3-as Világbajnokságon. A döntõben Kína érvényesítve fölényét megérdemelt 19-13-as sikert aratott. Az ezüstérem azt jelenti, hogy az elsõ olimpiai kvalifikációs tornára indulási jogot szerzett válogatottunk.

Gratulálunk az egész tornán mutatott remek teljesítményhez!

Kína nagy elõnyre tett szert a finálé elején, három perc alatt 7-0-ra léptek. Goree törte meg két villanással a kosárcsendet, így végül 9-2-rõl érkezett el az elsõ játékmegszakítás. A nagy hátrány ellenére válogatottunk megõrizte tartását és hatalmas akaraterõvel igyekezett felzárkózni. 10-2 után Papp és Medgyessy betörésekbõl talált utat a gyûrûhöz és szerzett pontokat. Theodoreán ziccerével pedig 11-6-ra felzárkóztunk négy és fél perccel a vége elõtt.

A második játékmegszakítás elõtt Goree villant meg, így 13-7-rõl érkezett el a rövid pihenõ. Visszatérve a pályára Goree büntetõje és Medgyessy remek helyzetfelismerése 13-9-re visszahozta a mieinket. Ekkor még két perc volt hátra. Erre a kínaiak három gyors ponttal válaszoltak, amivel végleg eldöntötték a finálét. Másfél perccel a vége elõtt Goree, majd Papp bizonyult eredményesnek a mieinknél, amivel megszereztük 11. pontunkat. A döntõbõl 15 másodperc volt hátra, amikor Medgyessy duplája kialakította a 19-13-as végeredményt.

A magyar válogatott minden elismerést megérdemel. Rendkívül értékes ezüstérmet szereztek a mieink egy erõs mezõnyben. Azzal pedig, hogy az elsõ hárombe kerültünk, az olimpiai selejtezõn való indulás jogát is kivívta csapatunk. Gratulálunk! Kína megérdemelten szerezte meg az aranyérmet a 2019-es 3×3-as Világbajnokságon. Az egész tornán domináns teljesítményt nyújtottak.

Eredmény

Kína – Magyarország 19-13

Statisztika

Hirdetés