Hirdetés
Archivum

Ezüstérmes a magyar válogatott az EYOF-on:

:

Hirdetés

A magyar U16-os válogatott ezüstérmet nyert a 2019-es EYOF leány kosárlabda tornáján. A fináléban egy fordulatos küzdelem végén 64-59-es francia siker született.


Gratulálunk az egész héten mutatott kiemelkedõ teljesítményhez!

A mérkõzés elején a francia válogatott került lépéselõnybe. Mezõnykísérleteit az elsõ 20 percben 50%-al értékesítõ riválisunk a palánk alatt kirajzolódó fölényére építve 5-7 ponttal végig elõrébb járt. A magyar lányok hatalmasat küzdöttek, nagyon akartak és jól védekeztek. Az elsõ 20 percben 15 eladott labdába sikerült belekényszeríteni a riválist, ugyanakkor a 20-9-es lepattanócsata alapjaiban meghatározta a mérkõzés képét. A nagyszünetben 33-27-es francia vezetést rögzíthettünk.

Pár pontos elõnyét a harmadik negyed elején is õrizte a francia gárda. Védekezésén azonban még tovább szigorított csapatunk és 37-31 után sikerült megtörni az ellenfelünk által diktált igencsak magas ritmust. Végül 11-1-es sorozattal 42-38-ra fordítottunk. A harmadik szakaszt Dúl Terka büntetõje zárta, amivel 52-44-re módosult az állás. A záró szakasz elsõ találatát is a magyar lányok szerezték, így 54-44-nél elérte a 10 pontot a differencia.

A folytatásan ismét a francia csapat fizikális fölénye lett meghatározó. Érezhetõen fáradtabban mozogtak a mieink. Amikor riválisunk megfelezte a hátrányát, Igor Skocovski idõt is kért. Ezt követõen is is dominált azonban riválisunk, így 15-1-es sorozatuk után 59-55-nél ismét magyar idõkérés szakította meg a játékot. A hajrában már nem engedte ki a kezébõl a gyõzelmet Franciaország, mely 64-59-es sikerrel megérdemelten szerezte meg az aranyérmet.

A magyar lányok is minden dicséretet megérdemelnek, egy sérülésektõl tizedelt kerettel minden nehézség ellenére sikerült rendkívül értékes ezüstérmet szerezni. Olyan tornát zárt csapatunk, amibõl sokat lehet meríteni a jövõben. Gratulálunk!

Eredmény

Magyarország – Franciaország (14-22; 13-11; 25-11; 7-20)

Statisztika

Hirdetés