Hirdetés
Archivum

Ezüstérmes a magyar válogatott Debrecenben a 3×3-as U18-as Európa-bajnokságon:

:

Hirdetés

Ezüstérmet szerzett a magyar válogatott Debrecenben a 3×3-as U18-as Európa-bajnokságon. A lányok óriási csatában 11-10-re maradtak alul a világbajnok francia válogatottal szemben.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

Hatalmas érdeklõdés mellett rendezték a debreceni kontinenstorna nõi döntõjét. A lelátók teljesen megteltek és mellettük is mindenhol szurkolók sorakoztak. Nem túlzás azt állítani, hogy a döntõig látottak alapján a torna legerõsebb csapata volt a mieink ellenfele. A franciák szereztek vezetést a találkozó elején, de Gereben Lívia és Mérész Beatrix révén gyorsan fordítottunk 2-1-re. Az elsõ játékmegszakítás elõtt egyenlített riválisunk, így 2-2-rõl vonultak pihenõre a csapatok. Kellett is a szusszanásnyi idõ, hiszen rendkívül fizikális mérkõzés kerekedett.

Miután folytatódott a mérkõzés, Kányási Veronika betörése ugrasztotta talpra a publikumot. Gyönyörûen ment végig a védõk között. Hasonlóan szép megmozdulás után Gereben növelte 4-2-re az elõnyt. A francia csapat azonban egy 1+1-es megoldással egyenlített. Ettõl nem tört meg a lendületünk, sõt… Sorrendben Kányási, Török és Mérész talált be, így 7-4-re léptünk el. Kiváló hangulat uralkodott ekkor a helyszínen.

A francia csapat nem bizonytalanodott el hátrányban, rendezték a sorokat és higgadt játékkal kezdték meg a felzárkózást. Eközben nálunk büntetõ is maradt ki, riválisunk 7-7-nél kiegyenlített. A mérkõzés ezen szakaszában került kisebb hullámvölgybe válogatottunk. Ekkor több ki nem kényszerített hiba is eladott labdát szült. A kiváló erõkbõl álló francia csapat könyörtelenül kihasználta a megingásainkat. Gaye találatával már 10-7-re vezettek a gallok. Ez egy 6-0-s széria volt. Török találatával szakadt meg a magyar gólcsend. Ezt követõen ismét Török talált be, ekkor ráadásul faulttal együtt. A ráadás büntetõ kimaradt, de így is 10-9-re zárkóztunk fel.

Az utolsó percbe is errõl a 10-9-es állásról érkeztünk. A hajrát egy francia találat vezette fel, de Török azonnal szépített és így életben maradtak a gyõzelmi esélyek. Az utolsó 10 másodpercben támadhattunk az egyenlítésért vagy a gyõzelemért. Dobóhelyzetet nem sikerült kialakítani, Franciaország megérdemelten lett aranyérmes.

A magyar lányok nagyot küzdöttek a hétvégén és büszkék lehetnek erre a debreceni teljesítményre! A magyar válogatott tagjai: Gereben Lívia, Kányási Veronika, Mérész Beatrix, Török Ágnes. Vezetõedzõ Földi Attila. Gratulálunk!

Eredmény
Magyarország – Franciaország 10-11

Hirdetés