Hirdetés
Archivum

Ezüstérmes U18-as válogatottunk:

:

Hirdetés

Vasárnap este lezárult Szarajevóban az U18-as a-divíziós Európa-bajnokság. A magyar válogatott ezüstérmes lett a kontinenstornán, miután a döntõben 70-62-re alulmaradt Olaszországgal szemben. Dombai Rékát és Kiss Angelikát beválasztották az All-Star ötösbe.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Népes magyar szurkolósereg biztatás közepette dobták fel a labdát a szarajevói fináléban. Az olaszok gyorsan elléptek 4-0-ra, de Dombai Réka triplájával igyekeztünk zárkózni. Amikor pedig Boros Júlia triplája is célt ért, 8-8-nál egyenlítettünk. Erre azonban 13-0-val válaszolt riválisunk és 10 perc után 21-8-ra vezettek. Az ekkor kialakult különbség az egész elsõ félidõt meghatározta. Már 10 perc után 10 sikeres mezõnykosárnál tartottak az olaszok, 15-8-ra mentek  a lepattanónkban, miközben a mieinknél  7 eladott labda szerepelt. Ezek számát a második negyedre érezhetõen csökkentettük és ezzel a játék képe is kiegyenlítettebbé vált, viszont minden felzárkózási kísérletünkre érkezett olasz válasz. Ráadásul a félidõt lélektanilag kedvezõtlen pillanatban egy olasz tripla zárta.

A harmadik etap elején 46-29-re elléptek az olaszok. Sokáig Kiss Angelika találataival próbáltuk a lépést tartani. A játékrész közepén 49-31 után kezdte meg a felzárkózást válogatottunk. Amikor Boros Júlia büntetõi célt értek, 53-45-nél már 14-4-es futásban voltunk. Elsõsorban védekezésben keményedett fel csapatunk, de az elõre játék is hatékonyabbá vált. A negyed végére 40% fölé sikerült tornászni a mezõnymutatót, amihez társult, hogy a lepattanókban is csökkentettük a hátrányt. Elsõsorban ennek tudható be, hogy a negyed végére 55-52-re visszajöttünk. Ezzel lényegében teljesen nyílttá tette csapatunk a finálét. Öröm volt nézni, hogy mennyire küzdöttek egymásért a lányok és mindent megpróbáltak. A záró szakaszban egy pontra is sikerült felkapaszkodni, de innen ismét elléptek az olaszok. Az utolsó két percben 67-58 után sem adtuk fel és még 67-62-nél is volt labdájuk a mieinknek. A kihagyott lehetõségeket azonban az olaszok megbüntették és megérdemelten szerezték meg az aranyérmet.

Eredmény

Olaszország – Magyarország 70-62 (21-8, 21-21, 13-23, 15-10)
 

Statisztika

Hirdetés