Hirdetés
Archivum

Ezúttal a britek okoztak meglepetést Lyonban:

:

Hirdetés

Szombaton lezárult Lyonban az EB felkészülési idõszak elsõ rangos nemzetközi tornája. Az utolsó játéknapra is maradt meglepetés, a britek legyõzték a szerbeket. A házigazda franciák Szlovákiát múlták felül.

A nap nyitó mérkõzésén a britek 62-53-ra legyõzték a szerbeket. Az utolsó napra mindkét szakvezetõ átvariálta csapatát, a szerbeknél például Milica Daboviæ és Danielle Page maradt ki. A távoli vállalásokra építõ britek már a mérkõzés elején magukhoz ragadták a kezdeményezést. A félidõben 31-29-re vezettek és bár ezt követõen a szerbek pár pontos elõnyre tettek szert a harmadik negyedben, a záró szakaszt ismét elvitték a britek.

Az elmúlt évadban hazánkban szereplõ szerb játékosok közül Nevena Jovanovic és Aleksandra Crvendakic 18-18 percet töltött a pályán. Jovanovic 4 ponttal és 5 lepattanóval zárt, míg Crvendakic neve mellé 2 pont került. Tamara Radocaj 17 perc alatt szintén 2 pontot szerzett, míg Sara Krnjic 15 perc alatt 4 egységig jutott.

A torna záró mérkõzésén a franciák egy végtelenül egyoldalú találkozón 74-55-re verték Szlovákiát. Az Európa-bajnokságon a csoportunkban szereplõ szlovákok így gyõzelem nélkül zártak. A mérkõzés során 15 pontot szerzett Sandrine Gruda, amit azért kell kiemelni, mert a klasszis center ezzel bekerült minden idõk 10 legeredményesebb francia válogatott játékosa közé.

A délutáni brit siker azt jelentette, hogy három együttes is 2/1-es mutatóval zárta a tornát. A hármas körbeverésbõl a francia válogatott jött ki a legjobban, így a gallok otthon tartották a trófeát. 

Eredmények
Szerbia – Nagy-Britannia 53-62
Franciaország – Szlovákia 74-55

Hirdetés