Hirdetés
3x3

Fantasztikus fordítás után csoportgyőztes a magyar válogatott

Románia - Magyarország 12-13

FIBA 3x3 Európa-bajnokság
Párizs, Franciaország

Románia: Bianca Fota 3, Florina Stanici 3, Anca Sipos 2. Ancuţa Stoenescu 4.

Magyarország: Papp Dia 3, Bach Boglárka 3, Theodoreán Alexandra 2, Medgyessy Dóra 5.

Hirdetés

A párizsi 3×3-as Európa-bajnokságon a magyar válogatott 13-12-re legyőzte Romániát. Ezzel a mieink megnyerték a C-csoportot és elkerülték a negyeddöntőben a házigazda Franciaországot.

Mindkét csapat legyőzte Belgiumot és ezzel biztosította helyét a negyeddöntőben. A tét a C-csoport első helye volt és az, hogy a nyolc közé jutásért vívott párharcban melyik fél kerüli el a házigazda, legnagyobb favorit Franciaországot. A mérkőzés elején Románia került lépéselőnybe, másfél perc alatt 4-0-ra szakadtak el. Bach Boglárka büntetőből szerezte az első találatunkat. Az első megszakításhoz közelítve Papp Dia is betalált. A román válogatott leállt a ponttermeléssel, de a mieink lehetőségei is kimaradtak.

A szusszanásnyi pihenőre 4-2-ről vonultak a felek. Visszatérve a pályára, riválisunk duplát értékesített és ezzel 6-2-re szakadtak el. A legjobbkor jött Medgyessy Dóra két pontja, amivel 6-4-re zárkóztunk. Románia erre azonnal duplával válaszolt, majd a mérkőzés felénél egy ziccert is értékesítettek. Ezzel 9-4-nél kialakult az addigi legnagyobb különbség. A második megszakításhoz érkezve Theodoreán Alexandra szépített, amivel 9-5-re módosult az állás. Rendkívül kemény találkozót láthattuk. Büntetőből Medgyessy Dóra, majd jó helyzetfelismerésből Bach Boglárka is betalált, de rendre érkezett válasz Romániától. Két és fél perc volt hátra, amikor 12-7 állt az eredményjelzőn.

Papp Dia és Bach Boglárka révén kezdtük meg a felzárkózást, majd jött Theodoreán Alexandra és 12-10-re felkapaszkodtunk. Bach Boglárka parádés blokkja és labdaszerzése után megnyílt az esély az egyenlítésre. Kimaradtak a lehetőségek, de Románia elérte a hét csapathibát és így minden fault után két büntető jöhetett. Medgyessy első kísérlete lejött, de a második célt ért és ezzel 12-11-re feljöttünk. Ezt követően ismét Medgyessy volt a főszereplő, Theodoreán triplakísérlete után tette vissza a lepattanót, amivel 12 másodperccel a vége előtt 12-12-nél utolértük Romániát. Érett a hosszabbítás, de a videóbíró a mieinknek kedvezett és hat másodperccel a vége előtt vezethettünk még egy támadást. Nagyjából egy másodperc volt vissza, amikor Papp Dia megszerezte a győztes találatot.

Győzelmével a magyar válogatott megnyerte a C-csoportot és vasárnap 14 óra 40 perckor vívhat negyeddöntőt. A rivális az A-csoport második helyezettje lesz. Németország vagy Izrael válogatottja.

Hirdetés