Hirdetés
Archivum

Fantasztikus hangulatban rendezték az Európa Kupa döntõjének isztambuli meccsét:

:

Hirdetés

Szerdán került sor az Európa Kupa döntõjének elsõ felvonására, melyen a 37 pontos Allie Quigley vezetésével a Galatasaray 90-68-ra legyõzte a Reyer Veneziát. A török klub szurkolói kiemelkedõ hangulatot varázsoltak a helyszínen.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A Galatasaray nem abban a csarnokban rendezte a találkozót, ahol az eddigi mérkõzéseit. Annak az infrastruktúrája ugyanis egy Európa Kupa finálé lebonyolításához nem bizonyult kielégítõnek. A finálé elsõ felvonását bevitték a 16 ezer nézõ befogadására alkalmas Sinan Erdem Arénába. Ugyan teljesen telt ház nem volt (7800 fõ lett a hivatalos nézõszám), de a Galatasaray ultrái már a hét eleje óta nagyon készültek a fináléra és igencsak kitettek magukért.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A bemutatásnál lekapcsolták a legnagyobb villanyokat, így a szurkolók telefonokkal bevilágítva az arénát alapozták meg az estét. Utána pedig egész meccsen biztatták a kedvenceiket, akik extázisban játszva hálálták meg a bizalmat.

Az Európa Kupa döntõit tekintve nem ritka a kiemelkedõ nézõszám. Három évvel ezelõtt a belga Castors Braine 6500 nézõ elõtt lépett pályára hazai pályán. A 2012-es fináléban pedig Kayseri városában 7200 szurkoló követte a helyszínen az eseményeket. Az a meccs sokáig nõi kosaras nézõcsúcs volt a FIBA sorozatait nézve.

Hangulatvideók

Hirdetés